Kermainen parsakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen parsakeitto

Kermainen parsakeitto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Voita tai margariinia
5 dl
Kasvislientä
1 dl
Valkoviiniä
2 dl
Kermaa
100 g
Sulatejuustoa
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1 dl
Hienonnettua persiljaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Paloittele, mutta jätä nuppuosat pidemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon parsan varsipalat ja kääntele hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä. Lisää nuppupalat loppuvaiheessa ja keitä muutama minuutti.

2

Lusikoi joukkoon sulatejuusto ja lisää persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelysjauhot kerman joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 8.7.2019