Kermainen parsakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
1 kplpieni sipuli
1 rklvoita tai margariinia
5 dlkasvislientä
1 dlvalkoviiniä
2 dlkermaa
100 gsulatejuustoa
1 rklmaissitärkkelysjauhoja
1 dlhienonnettua persiljaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Paloittele, mutta jätä nuppuosat pidemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon parsan varsipalat ja kääntele hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä. Lisää nuppupalat loppuvaiheessa ja keitä muutama minuutti.

  2. 2

    Lusikoi joukkoon sulatejuusto ja lisää persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelysjauhot kerman joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä