Kesäkeitto kalasta

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kuhakesäkeitto on täynnä kesäisiä makuja satokauden tuoreista raaka-aineista! Lisää kesäkeiton joukkoon tuoretta kuhaa ja pirskautus sitruunaa, niin saat helposti vaihtelua kesän klassikkoherkkuun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkuhafileitä (nahaton ja ruodoton)
300 gvarhaisperunaa
3 kplporkkanaa
1 - 2 kplvarhaissipulia varsineen
1 kplpieni kukkakaali
2 rklvoita tai rypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkalaliemikuutiota
1 - 2 kpllaakerinlehteä
500 g(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
2 dlruokakermaa (15 %)
1/2 kplsitruunan mehu
ripaus valkopippuria jauhettuna

Lisäksi

1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi kuha. Pese ja puolita perunat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Hienonna sipulin valkoinen osa ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kukkakaalin varsi.

    MääräAinesosa
    300 gkuhafileitä (nahaton ja ruodoton)
    300 gvarhaisperunaa
    3 kplporkkanaa
    1 - 2 kplvarhaissipulia varsineen
    1 kplpieni kukkakaali
  2. 2

    Kuullota sipulin valkoista osaa ja porkkanoita rasvassa kattilassa hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja laakerinlehdet, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja anna kiehua noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkalaliemikuutiota
    1 - 2 kpllaakerinlehteä
  3. 3

    Lisää kukkakaali kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  4. 4

    Irrota herneet paloistaan (noin 2 dl). Lisää kuha, herneet ja kerma keittoon. Kuumenna höyryäväksi. Mausta keitto sitruunanmehulla ja pippurilla. Siirrä kattila pois levyltä ja anna kuhan hautua kypsäksi kannen alla muutaman minuutin ajan. Viimeistele keitto sipulinvarsilla ja tillillä.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
    2 dlruokakermaa (15 %)
    1/2 kplsitruunan mehu
    ripaus valkopippuria jauhettuna
    1/2 kplruukkua tilliä

Vinkki: Tarjoa loppu sitruuna lohkoina keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 kpl laakerinlehteä, ripaus valkopippuria jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
20.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä