Kesäkeitto

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tuoreista kasviksista valmistettu kesäkeitto on klassikkoruoka, johon sulatejuusto tuo vastustamatonta täyteläisyyttä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
8 kplperunaa
4 kplporkkanaa
200 gkukkakaalia
200 gparsakaalia
12 kplretiisiä
10 cmpurjoa
10 dlvettä
1 tlsuolaa
12 kplkokonaista mustapippuria

Suurus

3 dlmaitoa
1/2 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

250 g(1 pkt) sulatejuustoa
2 dlherneitä (pakaste tai tuore)
1/2 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali, parsakaali, retiisit ja purjo. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 kplperunaa
    4 kplporkkanaa
    200 gkukkakaalia
    200 gparsakaalia
    12 kplretiisiä
    10 cmpurjoa
    10 dlvettä
    1 tlsuolaa
    12 kplkokonaista mustapippuria
  2. 2

    Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi suurukseksi. Valuta suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, ja anna kiehua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvehnäjauhoja
    3 dlmaitoa
  3. 3

    Paloittele sulatejuusto. Lisää se ja herneet keittoon. Sekoita keittoa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) sulatejuustoa
    2 dlherneitä (pakaste tai tuore)
    1/2 dlruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Voit valmistaa kesäkeiton myös valmiiksi paloitelluista pakastekasviksista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä