Kesäkeitto
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuoreista kasviksista valmistettu kesäkeitto on klassikkoruoka, johon sulatejuusto tuo vastustamatonta täyteläisyyttä.
| 8 kpl | perunaa |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 200 g | kukkakaalia |
| 200 g | parsakaalia |
| 12 kpl | retiisiä |
| 10 cm | purjoa |
| 10 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 12 kpl | kokonaista mustapippuria |
| Suurus | |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1 pkt) sulatejuustoa |
| 2 dl | herneitä (pakaste tai tuore) |
| 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali, parsakaali, retiisit ja purjo. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
- 2.
Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi suurukseksi. Valuta suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, ja anna kiehua 10 minuuttia.
- 3.
Paloittele sulatejuusto. Lisää se ja herneet keittoon. Sekoita keittoa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoamista.
Tuoreista kasviksista valmistettu kesäkeitto on klassikkoruoka, johon sulatejuusto tuo vastustamatonta täyteläisyyttä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | perunaa |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 200 g | kukkakaalia |
| 200 g | parsakaalia |
| 12 kpl | retiisiä |
| 10 cm | purjoa |
| 10 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 12 kpl | kokonaista mustapippuria |
Suurus | |
| 3 dl | maitoa |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 pkt) sulatejuustoa |
| 2 dl | herneitä (pakaste tai tuore) |
| 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali, parsakaali, retiisit ja purjo. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 kpl perunaa 4 kpl porkkanaa 200 g kukkakaalia 200 g parsakaalia 12 kpl retiisiä 10 cm purjoa 10 dl vettä 1 tl suolaa 12 kpl kokonaista mustapippuria - 2
Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi suurukseksi. Valuta suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, ja anna kiehua 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vehnäjauhoja 3 dl maitoa - 3
Paloittele sulatejuusto. Lisää se ja herneet keittoon. Sekoita keittoa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) sulatejuustoa 2 dl herneitä (pakaste tai tuore) 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
Vinkki: Voit valmistaa kesäkeiton myös valmiiksi paloitelluista pakastekasviksista.
Ravintosisältö
280
Energiaa kcal
1172
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
15,2 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
280
Energiaa kcal
1172
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
15,2 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























