Kesäkeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäkeitto

Kesäkeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tuoreista kasviksista valmistettu keitto on kesän klassikkoruoka. Sulatejuusto tekee tästä kesäkeitosta vastustamattoman täyteläisen.

Ainekset

8 kpl
perunaa
4 kpl
porkkanaa
200 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
12 kpl
retiisiä
10 cm
purjoa
10 dl
vettä
1 tl
suolaa
12 kpl
kokonaista mustapippuria

suurus

3 dl
maitoa
1/2 dl
vehnäjauhoja

lisäksi

250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
2 dl
herneitä (pakaste tai tuore)
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali, parsakaali, retiisit ja purjo. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.

8 kpl
perunaa
4 kpl
porkkanaa
200 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
12 kpl
retiisiä
10 cm
purjoa
10 dl
vettä
1 tl
suolaa
12 kpl
kokonaista mustapippuria
2

Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi suurukseksi. Valuta suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, ja anna kiehua 10 minuuttia.

1/2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
maitoa
3

Paloittele sulatejuusto. Lisää se ja herneet keittoon. Sekoita keittoa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoamista.

250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
2 dl
herneitä (pakaste tai tuore)
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Voit valmistaa kesäkeiton myös valmiiksi paloitelluista pakastekasviksista.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.6.2005
Muokattu: 11.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1145

274

10,8 g

5,8 g

25,5 g

8,0 g

4,8 g

15,3 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa,

10 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli