Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali, parsakaali, retiisit ja purjo. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi suurukseksi. Valuta suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, ja anna kiehua 10 minuuttia.
Paloittele sulatejuusto. Lisää se ja herneet keittoon. Sekoita keittoa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit valmistaa kesäkeiton myös valmiiksi paloitelluista pakastekasviksista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
280
1172
11,7 g
6,3 g
25,3 g
8,0 g
4,8 g
15,2 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli