Kesäkurpitsafocaccia

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | karkeaa kesäkurpitsaraastetta |
| 4 dl | haaleaa vettä |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä) |
| 1/2 dl | tomaattien säilöntäöljyä |
| 9 dl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | tomaattien säilömtäöljyä |
| 1 dl | kivettömiä oliiveja |
| 1 tl | merisuolahiutaleita |
- 1.
Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattien öljy. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen 1/2 dl tomaattien säilöntäöljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla tai jauhotetuin käsin. Painele oliivit taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.
Kesäkurpitsafocaccia
arvosana5/5
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | karkeaa kesäkurpitsaraastetta |
| 4 dl | haaleaa vettä |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä) |
| 1/2 dl | tomaattien säilöntäöljyä |
| 9 dl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | tomaattien säilömtäöljyä |
| 1 dl | kivettömiä oliiveja |
| 1 tl | merisuolahiutaleita |
Valmistus
- 1
Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattien öljy. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen 1/2 dl tomaattien säilöntäöljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla tai jauhotetuin käsin. Painele oliivit taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












