Kesäkurpitsafocaccia

arvosana5/5

(1)arvio
25 Palaa

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlkarkeaa kesäkurpitsaraastetta
4 dlhaaleaa vettä
50 gtuorehiivaa
1 tlsuolaa
1 dlsilputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
1/2 dltomaattien säilöntäöljyä
9 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

1/2 dltomaattien säilömtäöljyä
1 dlkivettömiä oliiveja
1 tlmerisuolahiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattien öljy. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen 1/2 dl tomaattien säilöntäöljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla tai jauhotetuin käsin. Painele oliivit taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025