Yhteistyössä: Food Market Herkku

15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!
| 125 g | (1 puntti) retiisejä |
| 200 g | (1 puntti) hunajanauriita |
| 1 l | herneenpalkoja |
| 250 g | vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia |
| salaatteja ja yrttejä | |
| sitruunaa, suolaa ja mustapippuria | |
| Jogurttikastike | |
|---|---|
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 3 kpl | rakuunan oksaa |
Valmistele ensiksi vihannekset, pese ja leikkaa retiisit ja nauriit pienemmäksi koosta riippuen. Kuori herneet. Pese ja kanttaa parsat, paahda nopeasti kuumalla pannulla suolan kanssa. Putsaa salaatit ja yrtit. Kokoa salaatti laakealle vadille.
Jogurttikastike
Mausta jogurtti hienonnetulla rakuunalla, hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita jogurttikastike salaattivadin keskelle.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | (1 puntti) retiisejä |
| 200 g | (1 puntti) hunajanauriita |
| 1 l | herneenpalkoja |
| 250 g | vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia |
| salaatteja ja yrttejä | |
| sitruunaa, suolaa ja mustapippuria | |
Jogurttikastike | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 3 kpl | rakuunan oksaa |
Valmistele ensiksi vihannekset, pese ja leikkaa retiisit ja nauriit pienemmäksi koosta riippuen. Kuori herneet. Pese ja kanttaa parsat, paahda nopeasti kuumalla pannulla suolan kanssa. Putsaa salaatit ja yrtit. Kokoa salaatti laakealle vadille.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sitruunaa, suolaa ja mustapippuria | |
| salaatteja ja yrttejä | |
| 250 g | vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia |
| 1 l | herneenpalkoja |
| 200 g | (1 puntti) hunajanauriita |
| 125 g | (1 puntti) retiisejä |
Jogurttikastike
Mausta jogurtti hienonnetulla rakuunalla, hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita jogurttikastike salaattivadin keskelle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | rakuunan oksaa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
Voit myös savustaa jogurtin kevyesti savustimella, saat mukavan sävyn kastikkeeseen!
247
Energiaa kcal
1033
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
247
Energiaa kcal
1033
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Salaatteja ja yrttejä, Sitruunaa, suolaa ja mustapippuria, 3 kpl rakuunan oksaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli