Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!
Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!
Yhteistyössä

Kesäsalaatti ja rakuunajugurttia

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 g(1 puntti) retiisejä
200 g(1 puntti) hunajanauriita
1 lherneenpalkoja
250 gvihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia
salaatteja ja yrttejä
sitruunaa, suolaa ja mustapippuria

Jogurttikastike

2 dlturkkilaista jogurttia
2 rkljuoksevaa hunajaa
3 kplrakuunan oksaa

Valmistus

  1. 1

    Valmistele ensiksi vihannekset, pese ja leikkaa retiisit ja nauriit pienemmäksi koosta riippuen. Kuori herneet. Pese ja kanttaa parsat, paahda nopeasti kuumalla pannulla suolan kanssa. Putsaa salaatit ja yrtit. Kokoa salaatti laakealle vadille.

    MääräAinesosa
    sitruunaa, suolaa ja mustapippuria
    salaatteja ja yrttejä
    250 gvihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia
    1 lherneenpalkoja
    200 g(1 puntti) hunajanauriita
    125 g(1 puntti) retiisejä
  2. 2

    Jogurttikastike

    Mausta jogurtti hienonnetulla rakuunalla, hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita jogurttikastike salaattivadin keskelle.

    MääräAinesosa
    3 kplrakuunan oksaa
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    2 dlturkkilaista jogurttia

Voit myös savustaa jogurtin kevyesti savustimella, saat mukavan sävyn kastikkeeseen!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Salaatteja ja yrttejä, Sitruunaa, suolaa ja mustapippuria, 3 kpl rakuunan oksaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
12.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä