Kesäsalaatti ja rakuunajugurttia | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!

Kesäsalaatti ja rakuunajugurttia

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!

Ruokavaliot

Ainekset

1
puntti retiisejä
1
puntti hunajanauriita
1 l
herneitä
1
puntti vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia
Salaatteja ja yrttejä
Sitruunaa, suolaa ja mustapippuria

jogurttikastike

2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
juoksevaa hunajaa
3
oksaa rakuunaa

Valmistus

1

Valmistele ensiksi vihannekset, pese ja leikkaa retiisit ja nauriit pienemmäksi koosta riippuen. Kuori herneet. Pese ja kanttaa parsat, paahda nopeasti kuumalla pannulla suolan kanssa. Putsaa salaatit ja yrtit. Kokoa salaatti laakealle vadille.

Sitruunaa, suolaa ja mustapippuria
Salaatteja ja yrttejä
1
puntti vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia
1 l
herneitä
1
puntti hunajanauriita
1
puntti retiisejä
2

Jogurttikastike

Mausta jogurtti hienonnetulla rakuunalla, hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita jogurttikastike salaattivadin keskelle.

3
oksaa rakuunaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
2 dl
turkkilaista jogurttia

Voit myös savustaa jogurtin kevyesti savustimella, saat mukavan sävyn kastikkeeseen!

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 12.6.2020
Muokattu: 12.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

867

207

6,3 g

3,8 g

24,5 g

18,3 g

4,8 g

10,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puntti retiisejä,

puntti hunajanauriita,

puntti vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia,

Salaatteja ja yrttejä,

Sitruunaa, suolaa ja mustapippuria,

oksaa rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli