Keväinen vuohenjuustosalaatti - Yhteishyvä

Keväinen vuohenjuustosalaatti

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Ruukku salaattia
1 kpl
(260/425 g) säilykepapaijaa tai 1 papaija
200 g
Viinirypäleitä
1 kpl
Kirsikkatomaatteja
1 kpl
Ruukku basilikaa tai herneenversoja
200 g
Vuohenjuustoa

SALAATINKASTIKE:

1/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Appelsiinimehua
1 kpl
Hienonnettu valkosipulin kynsi
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Huuhtele ja valuta salaatti. Kuori ja paloittele papaija tai kaada säilykehedelmästä neste pois. Paloittele tarvittaessa. Pese viinirypäleet, halkaise ja poista siemenet. Huuhtele kirsikkatomaatit. Irrota herneenversot tai basilika ruukusta. Nosta ainekset sekaisin tarjoiluvadille. Valmista salaatinkastike sekoittamalla öljy, valkoviinietikka, appelsiinimehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Kuumenna pannu ja sulata viipaleita hetki. Nosta hieman sulaneet juustopalat lämpiminä salaatin päälle ja tarjoile lisäksi kastiketta.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa