Kiinalainen härkävokki - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kiinalainen härkävokki

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Naudanfileetä
2 tl
Öljyä
2 tl
Seesamiöljyä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Punainen paprika
Pieni pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
(300 g) parsakaali
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Vähäsuolaista soijakastiketta
2 tl
Fariinisokeria
1 rkl
Punaviinietikkaa

Näin teet

1

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna vokkipannulla öljyt ja ruskista lihasuikaleita muutama minuutti. Nosta lihat syrjään.

Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi paprikan ja inkiväärin kanssa.

Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kypsennä kukinnot pienessä vesimäärässä nopeasti puolikypsiksi. Valuta parsakaalit.

Kuori ja viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja kuullota ne.

Lisää porkkanat, paprikat ja inkivääri sekä soijakastike, sokeri ja viinietikka. Hauduta muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi lihasuikaleet ja parsakaalit. Kuumenna seos ja pyöräytä sekaisin.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.10.2011
Muokattu: 15.5.2019