Poista kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.
Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.
Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
110
462
11,3 g
2,3 g
1,3 g
1,3 g
0,5 g
1,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli