Kirsikka-helmitomaattipaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kirsikka-helmitomaattipaistos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helpossa ja maukkaassa lisukkeessa maistuvat kesän ensimmäiset kirsikat ja makeat, supersöötit helmitomaatit. Viimeistele paistos pehmeällä mozzarellajuustolla.

Ainekset

1 kpl
(500 g) kirsikoita
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punasipuli varsineen
3 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.

1 kpl
(500 g) kirsikoita
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
2

Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punasipuli varsineen
3 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(500 g) kirsikoita
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
1 rkl
Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.

1 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa
3 rkl
Oliiviöljyä
4

Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 16.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

462

110

11,3 g

2,3 g

1,3 g

1,3 g

0,5 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli