Kirsikka-helmitomaattipaistos

Helpossa ja maukkaassa lisukkeessa maistuvat kesän ensimmäiset kirsikat ja makeat, supersöötit helmitomaatit. Viimeistele paistos pehmeällä mozzarellajuustolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(500 g) kirsikoita
1 kpl(200 g) helmitomaatteja
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunasipuli varsineen
3 rkloliiviöljyä
1 rklrosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl(à 125/200 g) mozzarellajuustoa

Valmistus

  1. 1

    Poista kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.

    MääräAinesosa
    1 kpl(500 g) kirsikoita
    1 kpl(200 g) helmitomaatteja
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunasipuli varsineen
    3 rkloliiviöljyä
    1 kpl(500 g) kirsikoita
    1 kpl(200 g) helmitomaatteja
    1 rklrosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kpl(à 125/200 g) mozzarellajuustoa
    3 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 rkl Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä