Kirsikka-helmitomaattipaistos - Yhteishyvä

Kirsikka-helmitomaattipaistos

???
Annokset
4
Helpossa ja maukkaassa lisukkeessa maistuvat kesän ensimmäiset kirsikat ja makeat, supersöötit helmitomaatit. Viimeistele paistos pehmeällä mozzarellajuustolla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500 g) kirsikoita
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punasipuli varsineen
3 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa

Näin teet

1

Poista kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.

1 kpl
(500 g) kirsikoita
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
2

Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punasipuli varsineen
3 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(500 g) kirsikoita
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
1 rkl
Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.

1 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa
3 rkl
Oliiviöljyä
4

Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g5 g
Proteiinia1 g4 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj462 1848
Energiaa kcal110 441

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g5 g
Proteiinia1 g4 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj462 1848
Energiaa kcal110 441

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.