Kirsikka-helmitomaattipaistos

Nappaa talteen!
Helpossa ja maukkaassa lisukkeessa maistuvat kesän ensimmäiset kirsikat ja makeat, supersöötit helmitomaatit. Viimeistele paistos pehmeällä mozzarellajuustolla.
| 1 kpl | (500 g) kirsikoita |
| 1 kpl | (200 g) helmitomaatteja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli varsineen |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | (à 125/200 g) mozzarellajuustoa |
- 1.
Poista kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
- 3.
Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.
- 4.
Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.
Kirsikka-helmitomaattipaistos
Helpossa ja maukkaassa lisukkeessa maistuvat kesän ensimmäiset kirsikat ja makeat, supersöötit helmitomaatit. Viimeistele paistos pehmeällä mozzarellajuustolla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (500 g) kirsikoita |
| 1 kpl | (200 g) helmitomaatteja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli varsineen |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | (à 125/200 g) mozzarellajuustoa |
Valmistus
- 1
Poista kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.
Määrä Ainesosa 1 kpl (500 g) kirsikoita 1 kpl (200 g) helmitomaatteja - 2
Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punasipuli varsineen 3 rkl oliiviöljyä 1 kpl (500 g) kirsikoita 1 kpl (200 g) helmitomaatteja 1 rkl rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua 1/2 tl suolaa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria - 3
Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl (à 125/200 g) mozzarellajuustoa 3 rkl oliiviöljyä - 4
Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.
Ravintosisältö
113
Energiaa kcal
474
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
113
Energiaa kcal
474
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 rkl Rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























