Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen aineksen mämmimutakakku

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Mämmistä, suklaasta ja kananmunista valmistuu pääsiäisen helpoin kakku. Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Ainekset

100 g
Tummaa suklaata tai maitosuklaata
1/2 kpl
(à 700 g) mämmiä
5 kpl
Kananmunaa

Lisäksi

Tomusokeria, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.

2

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan.

100 g
Tummaa suklaata tai maitosuklaata
1/2 kpl
(à 700 g) mämmiä
3

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.

5 kpl
Kananmunaa
4

Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.

5

Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

6

Ripottele kakun päälle tomusokeria.

Tomusokeria, halutessasi

Katso vegaanisen mämmimutakakun resepti täältä:

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 18.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

95

397

5,6 g

2,3 g

6,6 g

5,5 g

0,7 g

4,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tomusokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli