Kolmen kaalin vokki

Valmista maukas vokki parsakaalista, kukkakaalista ja lehtikaalista. Inkivääri, chili ja valkosipuli tuovat ruokaan makua ja potkua. Lisää lopuksi kasvisten joukkoon keitetyt nuudelit.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplparsakaali
1 kplpieni kukkakaali
50 glehtikaalia
pala purjoa
pala tuoretta inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplpunaista chiliä
1 rklrypsiöljyä
2 tlseesamiöljyä
1 rklsoijakastiketta

Lisäksi

250 gnuudeleita

Valmistus

  1. 1

    Paloittele parsakaali ja kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paloittele myös varret. Esikeitä kaaleja 3–4 minuuttia. Valuta.

    Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja suikaloi lehdet. Viipaloi purjo renkaiksi, huuhdo ja valuta. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili.

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna öljyt vokkipannulla ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti. Sekoita joukkoon nuudelit ja soija.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala purjoa, Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynsi, Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä