Kolmen pippurin kirjolohipastrami | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen pippurin kirjolohipastrami

Kolmen pippurin kirjolohipastrami

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista graavisuolatusta kirjolohesta pinnalta kevyesti paistettu, kylmänä tarjottava alkupala. Tarjoa lohipastrami piparjuurella piristetyn ranskankerman kera.

Ainekset

600 g
kirjolohifileen keskipalaa (nahatonta)
1 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
1 rkl
kokonaisia roseepippureita
1 rkl
kokonaisia valkopippureita

piparjuurikastike

150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 tl
piparjuuritahnaa
1 tl
sitruunamehua
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nypi ruodot lohifileestä. Laita kala muovikelmun päälle. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 8 tuntia.

600 g
kirjolohifileen keskipalaa (nahatonta)
1 tl
sokeria
1 rkl
karkeaa merisuolaa
2

Rouhi pippurit karkeaksi. Pyyhi suola ja sokeri kalan pinnalta. Leikkaa filee pitkittäin kolmeksi yhtä paksuksi tangoksi. Paahda tankoja nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä raa´aksi. Ripottele pippurirouhe pinnalle. Kääri jokainen tanko erikseen tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.

1 rkl
kokonaisia valkopippureita
1 rkl
kokonaisia roseepippureita
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
3

Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Leikkaa tangot parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa.

ripaus suolaa
1 tl
sitruunamehua
2 tl
piparjuuritahnaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 18.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1119

267

20,5 g

7,5 g

1,5 g

1,5 g

19,2 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli