Nypi ruodot lohifileestä. Laita kala muovikelmun päälle. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 8 tuntia.
Rouhi pippurit karkeaksi. Pyyhi suola ja sokeri kalan pinnalta. Leikkaa filee pitkittäin kolmeksi yhtä paksuksi tangoksi. Paahda tankoja nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä raa´aksi. Ripottele pippurirouhe pinnalle. Kääri jokainen tanko erikseen tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.
Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Leikkaa tangot parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
276
1158
20,5 g
7,5 g
2,7 g
1,5 g
1,0 g
19,7 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli