Kolmen pippurin kirjolohipastrami

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Valmista graavisuolatusta kirjolohesta pinnalta kevyesti paistettu, kylmänä tarjottava alkupala. Tarjoa lohipastrami piparjuurella piristetyn ranskankerman kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileen keskipalaa (nahatonta)
1 rklkarkeaa merisuolaa
1 tlsokeria
1 rklkokonaisia mustapippureita
1 rklkokonaisia roseepippureita
1 rklkokonaisia valkopippureita

Piparjuurikastike

150 g(1 prk) ranskankermaa
2 tlpiparjuuritahnaa
1 tlsitruunamehua
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Nypi ruodot lohifileestä. Laita kala muovikelmun päälle. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 8 tuntia.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileen keskipalaa (nahatonta)
    1 tlsokeria
    1 rklkarkeaa merisuolaa
  2. 2

    Rouhi pippurit karkeaksi. Pyyhi suola ja sokeri kalan pinnalta. Leikkaa filee pitkittäin kolmeksi yhtä paksuksi tangoksi. Paahda tankoja nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä raa´aksi. Ripottele pippurirouhe pinnalle. Kääri jokainen tanko erikseen tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 rklkokonaisia valkopippureita
    1 rklkokonaisia roseepippureita
    1 rklkokonaisia mustapippureita
  3. 3

    Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Leikkaa tangot parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    ripaus suolaa
    1 tlsitruunamehua
    2 tlpiparjuuritahnaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä