Kolmen pippurin kirjolohipastrami
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista graavisuolatusta kirjolohesta pinnalta kevyesti paistettu, kylmänä tarjottava alkupala. Tarjoa lohipastrami piparjuurella piristetyn ranskankerman kera.
| 600 g | kirjolohifileen keskipalaa (nahatonta) |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 rkl | kokonaisia roseepippureita |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
| Piparjuurikastike | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| 1 tl | sitruunamehua |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Nypi ruodot lohifileestä. Laita kala muovikelmun päälle. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 8 tuntia.
- 2.
Rouhi pippurit karkeaksi. Pyyhi suola ja sokeri kalan pinnalta. Leikkaa filee pitkittäin kolmeksi yhtä paksuksi tangoksi. Paahda tankoja nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä raa´aksi. Ripottele pippurirouhe pinnalle. Kääri jokainen tanko erikseen tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.
- 3.
Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Leikkaa tangot parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Kolmen pippurin kirjolohipastrami
Valmista graavisuolatusta kirjolohesta pinnalta kevyesti paistettu, kylmänä tarjottava alkupala. Tarjoa lohipastrami piparjuurella piristetyn ranskankerman kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileen keskipalaa (nahatonta) |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 rkl | kokonaisia roseepippureita |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
Piparjuurikastike | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| 1 tl | sitruunamehua |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Nypi ruodot lohifileestä. Laita kala muovikelmun päälle. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 8 tuntia.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileen keskipalaa (nahatonta) 1 tl sokeria 1 rkl karkeaa merisuolaa - 2
Rouhi pippurit karkeaksi. Pyyhi suola ja sokeri kalan pinnalta. Leikkaa filee pitkittäin kolmeksi yhtä paksuksi tangoksi. Paahda tankoja nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä raa´aksi. Ripottele pippurirouhe pinnalle. Kääri jokainen tanko erikseen tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl kokonaisia valkopippureita 1 rkl kokonaisia roseepippureita 1 rkl kokonaisia mustapippureita - 3
Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Leikkaa tangot parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa ripaus suolaa 1 tl sitruunamehua 2 tl piparjuuritahnaa 150 g (1 prk) ranskankermaa
Ravintosisältö
276
Energiaa kcal
1158
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,7 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
19,7 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
276
Energiaa kcal
1158
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,7 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
19,7 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























