Kreikkalainen jauhelihapiirakka
Ainekset
POHJATAIKINA
TÄYTE
Näin teet
Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.
Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään. Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Vihje! Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 24 g | 165 g |
Proteiinia | 22 g | 152 g |
Rasvaa | 30 g | 208 g |
Kuituja | 2 g | 14 g |
Energiaa kj | 1894 | 13257 |
Energiaa kcal | 453 | 3168 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa
4 rkl Tomaattisosetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 24 g | 165 g |
Proteiinia | 22 g | 152 g |
Rasvaa | 30 g | 208 g |
Kuituja | 2 g | 14 g |
Energiaa kj | 1894 | 13257 |
Energiaa kcal | 453 | 3168 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa
4 rkl Tomaattisosetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria