Kreikkalainen jauhelihapiirakka
Ainekset
Pohjataikina
Täyte
Valmistus
Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.
Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään.
Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Vinkki: Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
396
1657
26,0 g
9,3 g
20,6 g
2,0 g
1,8 g
19,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
4 rkl Tomaattisosetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli