Kreikkalainen jauhelihapiirakka
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalainen suolainen piirakka maistuu organolta ja täytteessä on mukana oliiveja. Piirakan voi leipoa yhteen isoon piirakkavuokaan tai siitä voi tehdä pieniä piirakoita. Pieniä piirakoita kannattaa tarkkailla paistamisen aikana ja ottaa ne tarvittaessa aikaisemmin pois uunista.
| Pohjataikina | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 250 g | maitorahkaa |
| Täyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 4 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | kermaviiiliä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | mustia oliiveja |
| 1 dl | salaattijuustokuutioita |
- 1.
Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.
- 2.
Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään.
- 3.
Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Kreikkalainen jauhelihapiirakka
Kreikkalainen suolainen piirakka maistuu organolta ja täytteessä on mukana oliiveja. Piirakan voi leipoa yhteen isoon piirakkavuokaan tai siitä voi tehdä pieniä piirakoita. Pieniä piirakoita kannattaa tarkkailla paistamisen aikana ja ottaa ne tarvittaessa aikaisemmin pois uunista.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohjataikina | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 250 g | maitorahkaa |
Täyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 4 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | kermaviiiliä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | mustia oliiveja |
| 1 dl | salaattijuustokuutioita |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmuna 250 g maitorahkaa - 2
Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 4 rkl tomaattisosetta 1 tl oreganoa suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Määrä Ainesosa 200 g kermaviiiliä 2 kpl kananmunaa 200 g kirsikkatomaatteja 1 dl mustia oliiveja 1 dl salaattijuustokuutioita
Vinkki: Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1802
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,1 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1802
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,1 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























