Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.
Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään. Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Vihje! Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1894
453
29,7 g
10,6 g
23,6 g
2,3 g
2,0 g
21,7 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
4 rkl Tomaattisosetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli