Kreikkalainen jauhelihapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kreikkalainen jauhelihapiirakka

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

pohjataikina

100 g
Voita tai margariinia
4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Maitorahkaa (250 g)

täyte

400 g
Jauhelihaa
4 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kermaviiiliä (200 g)
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Kirsikkatomaatteja (200 g)
1 dl
Mustia oliiveja
1 dl
Salaattijuustokuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.

Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään. Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Vihje! Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1894

453

29,7 g

10,6 g

23,6 g

2,3 g

2,0 g

21,7 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

4 rkl Tomaattisosetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli