Kuhafilee uunissa

arvosana5/5

(10)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kuhafilee kuorrutetaan maistuvaksi smetanalla ja kypsennetään näppärästi uunissa – ilman turhaa tiskiä. Tarjoa muusin, maustekurkkujen ja ruusukaalien kera!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3/4 tlsuolaa
120 g(1 prk) smetanaa
2 tlsitruunanmehua
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna

VUOAN VOITELUUN

1/2 rklrypsiöljyä

PINNALLE

1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nosta kuhafileet kevyesti öljyttyyn vuokaan. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    600 gkuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
    3/4 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita smetanan joukkoon sitruunanmehu ja pippuri. Levitä seos kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    2 tlsitruunanmehua
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
  3. 3

    Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Vinkki: Mausta rasiallinen halkaistuja ruusukaaleja hunajalla, suolalla ja pippurilla. Paahda samassa uunissa smetanakuhan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.9.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä