Kuitusämpylät
Kappaleita
20
Ruokavalio
Ainekset
5 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
3 dl
Leseitä
3 dl
Sämpyläjauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
Näin teet
1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, hunaja ja leseet. Alusta taikinaan sämpyläjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja loput jauhot. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Muotoile sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.12.2005
Muokattu: 15.11.2018