Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuitusämpylät

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
3 dl
Leseitä
3 dl
Sämpyläjauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, hunaja ja leseet. Alusta taikinaan sämpyläjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja loput jauhot. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Muotoile sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.12.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.