Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-Mac & Cheese

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kukkakaali keventää amerikkalaista mac and cheese eli juusto-makaroniruokaa.

Ainekset

600 g
(1 kpl) kukkakaali
5 dl
Fusillipastaa
250 g
Cheddar-ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
150 g
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia. Lisää kukkakaalin kukinnot ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Valuta vesi pois.

600 g
(1 kpl) kukkakaali
5 dl
Fusillipastaa
1 tl
Suolaa
2

Sekoita joukkoon sulatejuusto, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

150 g
Juustoraastetta
250 g
Cheddar-ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
Rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

298

1248

10,8 g

6,0 g

33,7 g

3,3 g

3,8 g

14,2 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Juustoraastetta,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli