Kukkakaaliriisi
15 min

Nappaa talteen!
Kukkakaaliriisi on helppo ja nopea riisin tapainen kasvislisuke ruoalle. Kukkakaalimuru pehmitetään pannulla ja maku pyöristetään nokareella ranskankermaa.
| 700 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä hienoksi muruksi. Voit myös leikata kukkakaalin monitoimikoneessa muruiksi.
- 2.
Kiehauta vesi paistinpannulla ja lisää kukkakaalimuru. Keitä muutama minuutti kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare ranskankermaa ja mausteet, kääntele aineksia hetki pannulla.
Kukkakaaliriisi on helppo ja nopea riisin tapainen kasvislisuke ruoalle. Kukkakaalimuru pehmitetään pannulla ja maku pyöristetään nokareella ranskankermaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä hienoksi muruksi. Voit myös leikata kukkakaalin monitoimikoneessa muruiksi.
Määrä Ainesosa 700 g (1 kpl) kukkakaalia - 2
Kiehauta vesi paistinpannulla ja lisää kukkakaalimuru. Keitä muutama minuutti kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare ranskankermaa ja mausteet, kääntele aineksia hetki pannulla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vettä 2 rkl ranskankermaa 1/2 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
63
Energiaa kcal
263
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
63
Energiaa kcal
263
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























