Kurkkuporejuoma | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kurkkuporejuoma

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäjuhlien virkistävä alkumalja syntyy kurkusta.

Ainekset

1 dl
Sokeria
1 dl
Vettä
1 kpl
Iso kurkku
1 dl
Limetinmehua
1 dl
Sitruunamehua
5 dl
Kivennäisvettä
Jäitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä sokeria ja vettä kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä kylmässä.
Halkaise kurkku ja höylää juustohöylällä neljä pitkää kurkkuviipaletta koristeeksi. Aseta viipaleet laseihin.
Nosta loput kurkunpalat tehosekoittimeen limetinmehun, sitruunamehun ja sokeriliemen kanssa. Aja tasaiseksi ja siivilöi mehu.
Lisää laseihin jääpaloja. Kaada mehu laseihin ja täytä kivennäisvedellä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.5.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

436

104

23,0 g

23,0 g

0,5 g

0,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

5 dl Kivennäisvettä,

Jäitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli