Kuumat kasvikset

Uunikasvikset valmistuvat helposti ja maistuvat esimerkiksi liharuoan lisäkkeenä juhlavammallakin aterialla. Kokeile vaikkapa paahtofileen ja tumman punaviinikastikkeen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni kesäkurpitsa
1/2 kplpunaista paprikaa
1 kplporkkana
1 kplpalsternakka
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1 rklhunajaa
mustapippuria
3 rklsilputtua persiljaa tai basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista kasviksia sekoitellen, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

    Lisää suola, hunaja ja pippuri. Kuumenna vielä hetki. Ripottele pinnalle yrttisilppu.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä