Kuumat kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuumat kasvikset

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Uunikasvikset valmistuvat helposti ja maistuvat esimerkiksi liharuoan lisäkkeenä juhlavammallakin aterialla. Kokeile vaikkapa paahtofileen ja tumman punaviinikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Palsternakka
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
Mustapippuria
3 rkl
Silputtua persiljaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista kasviksia sekoitellen, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

Lisää suola, hunaja ja pippuri. Kuumenna vielä hetki. Ripottele pinnalle yrttisilppu.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

309

74

4,7 g

0,3 g

6,5 g

5,5 g

1,5 g

0,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli