Kylmä tomaattikeitto

Nappaa talteen!
| 4 kpl | isoa kypsää tomaattia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | kuminansiemeniä hienonnettuna |
| hieman suolaa | |
| hieman mustapippuria | |
| 2 dl | tomaattimehua |
| Tarjoiluun: | |
|---|---|
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | paprikaa |
| 1/2 - 1 kpl | kurkkua |
| vaaleaa leipää | |
- 1.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kasta tomaatit vedessä haarukan avulla. Kuori tomaatit. Pese ja paloittele paprika. Kuori ja paloittele sipuli. Sekoita tomaatit, kurkku, sipuli, valkosipuli ja paprika monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Jos haluat sileää keittoa, sekoita kauemmin ja siivilöi keitto halutessasi. Voit myös jättää keiton karkeaksi. Jäähdytä keitto ennen tarjoilua. Viipaloi tarjoilua varten leipä ja leikkaa se kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot pannulla öljyssä. Paloittele kasvikset. Tarjoile keiton kanssa erillisissä astioissa leipä-, paprika-, kurkku- ja tomaattikuutioita sekä hienonnettua sipulia.Ruokalehti 0505
Kylmä tomaattikeitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa kypsää tomaattia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | kuminansiemeniä hienonnettuna |
| hieman suolaa | |
| hieman mustapippuria | |
| 2 dl | tomaattimehua |
Tarjoiluun: | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | paprikaa |
| 1/2 - 1 kpl | kurkkua |
| vaaleaa leipää | |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kasta tomaatit vedessä haarukan avulla. Kuori tomaatit. Pese ja paloittele paprika. Kuori ja paloittele sipuli. Sekoita tomaatit, kurkku, sipuli, valkosipuli ja paprika monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Jos haluat sileää keittoa, sekoita kauemmin ja siivilöi keitto halutessasi. Voit myös jättää keiton karkeaksi. Jäähdytä keitto ennen tarjoilua. Viipaloi tarjoilua varten leipä ja leikkaa se kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot pannulla öljyssä. Paloittele kasvikset. Tarjoile keiton kanssa erillisissä astioissa leipä-, paprika-, kurkku- ja tomaattikuutioita sekä hienonnettua sipulia.Ruokalehti 0505
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












