Kylmäsavulohipasta

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Nopeasti valmistuva kylmäsavulohipasta pelastaa kiireisen kotikokin. Helppo savulohikastike valmistuu pastan kiehuessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
75 g(½ kpl) purjoa
1 tlrypsiöljyä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 kplkalaliemikuutiota
300 g(2 pkt, à 150 g) kylmäsavulohta
1/2 dltilliä
1/2 dlsitruunanmehua
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

300 gtäysjyväpastaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväpastaa
  2. 2

    Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja viipaloi se.

    MääräAinesosa
    75 g(½ kpl) purjoa
  3. 3

    Kuumenna öljy kattilassa. Lisää purjo ja kuullota sekoitellen. Lisää kerma ja murusteltu liemikuutio. Anna hautua hiljaa kiehuen noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 kplkalaliemikuutiota
  4. 4

    Viipaloi lohi. Lisää kattilaan lohiviipaleet, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja pippuri. Kiehauta ja tarjoa pastan kanssa.

    MääräAinesosa
    300 g(2 pkt, à 150 g) kylmäsavulohta
    1/2 dltilliä
    1/2 dlsitruunanmehua
    1/2 tlrouhittua mustapippuria

Vinkki: Tee maidoton kastike käyttämällä kerman tilalla kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
10.9.2018
|
Päivitetty: 30.10.2025

Samankaltaisia reseptejä