Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori sipulit. Suikaloi sipuli ja silppua valkosipuli.
Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, lisää sipulit ja parsakaali. Paista sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja lihasuikaleet pannuun, paista 2–3 minuuttia. Mausta srirachalla, soijalla, siirapilla ja suolalla. Sekoita kasvikset joukkoon ja kuumenna nopeasti. Ripottele ruohosipuli ja seesaminsiemenet pinnalle. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
968
231
15,8 g
4,0 g
4,0 g
3,8 g
2,8 g
17,5 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 tl Srirachaa,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
3 rkl Silputtua ruohosipulia,
Keitettyä riisiä tai nuudeleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli