Kymmenen minuutin lihavokki | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kymmenen minuutin lihavokki

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lihasuikaleista ja parsakaalista tehty vokki valmistuu pikavauhtia kauppareissun jälkeen.

Ainekset

300 g
Naudan minuuttisuikaleita
300 g
Parsakaalia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
2 tl
Srirachaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Siirappia
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
3 rkl
Silputtua ruohosipulia
2 rkl
Seesaminsiemeniä
Keitettyä riisiä tai nuudeleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori sipulit. Suikaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

2

Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, lisää sipulit ja parsakaali. Paista sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja lihasuikaleet pannuun, paista 2–3 minuuttia. Mausta srirachalla, soijalla, siirapilla ja suolalla. Sekoita kasvikset joukkoon ja kuumenna nopeasti. Ripottele ruohosipuli ja seesaminsiemenet pinnalle. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Katso lisää helppoja ja nopeita reseptejä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

968

231

15,8 g

4,0 g

4,0 g

3,8 g

2,8 g

17,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 tl Srirachaa,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

3 rkl Silputtua ruohosipulia,

Keitettyä riisiä tai nuudeleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli