Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori sipulit. Suikaloi sipuli ja silppua valkosipuli.
Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, lisää sipulit ja parsakaali. Paista sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja lihasuikaleet pannuun, paista 2–3 minuuttia. Mausta srirachalla, soijalla, siirapilla ja suolalla. Sekoita kasvikset joukkoon ja kuumenna nopeasti. Ripottele ruohosipuli ja seesaminsiemenet pinnalle. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
231
968
15,8 g
4,0 g
4,0 g
3,8 g
2,8 g
17,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 tl Srirachaa,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
3 rkl Silputtua ruohosipulia,
Keitettyä riisiä tai nuudeleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli