Lämmin bataatti-punajuurisalaatti ja jogurttikastike
Annokset
4
Ruokavalio
Ainekset
1 kpl
(500 g) bataatti
2 kpl
Punajuurta
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g
Rucolasalaattia
JOGURTTIKASTIKE:
1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Sitruunamehua
1 tl
Kuivattua minttua
Suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua tilliä
Näin teet
1
Kuori ja viipaloi bataatti ja punajuuret. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle ja lorauta päälle öljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, viipaleiden paksuudesta riippuen. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Levitä hieman jäähtyneet juuresviipaleet lautasille ja nosta päälle keko rucolaa. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018