Lämmin bataatti-punajuurisalaatti ja jogurttikastike

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (500 g) bataatti |
| 2 kpl | punajuurta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| 100 g | rucolasalaattia |
| Jogurttikastike: | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria | |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Kuori ja viipaloi bataatti ja punajuuret. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle ja lorauta päälle öljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, viipaleiden paksuudesta riippuen. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Levitä hieman jäähtyneet juuresviipaleet lautasille ja nosta päälle keko rucolaa. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (500 g) bataatti |
| 2 kpl | punajuurta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| 100 g | rucolasalaattia |
Jogurttikastike: | |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria | |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
Valmistus
- 1
Kuori ja viipaloi bataatti ja punajuuret. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle ja lorauta päälle öljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, viipaleiden paksuudesta riippuen. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Levitä hieman jäähtyneet juuresviipaleet lautasille ja nosta päälle keko rucolaa. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





