Lehtikaali-paprikavokki

Kaalivokki on helppo, edullinen ja terveellinen vaihtoehto. Lehtikaalivokki saa makua mm. chilistä, pähkinöistä ja rusinoista. Mausta vokki soijalla ja hunajalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
7 dllehtikaalisuikaleita
1 kplsuippopaprika
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplhienonnettu chili
1 dlpähkinöitä
1/2 dlrusinoita
3 rklöljyä
2 rklsoijaa
1 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna öljy vokissa. Lisää chili-, valkosipuli- ja sipulisilput silputtu. Kuumenna hetki. Lisää kaalisuikaleet ja viipaloitu paprika sekä pähkinät ja rusinat. Kuumenna sekoitellen, kunnes ainekset kuumenevat ja saavat vähän väriä. Mausta soijalla ja hunajalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Hienonnettu chili.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä