Lehtipihvi aasialaisittain | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lehtipihvi aasialaisittain

Lehtipihvi aasialaisittain

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Tee lehtipihville lämmin salaattipeti, jossa juhlivat aasialaiset maut, paksoi, inkivääri ja seesamiöljy. Viimeistele pihvit tulisen mausteisilla voinapeilla.

Ainekset

2 kpl
Lehtipihviä
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Raastettua inkivääriä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Beans & paksoi -kasvissekoitusta
2 tl
Kalakastiketta
2 tl
Seesamiöljyä

aasialainen maustevoi

75 g
Voita
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Chili
2 rkl
Hienonnettua korianteria
1 tl
Raastettua inkivääriä
1 tl
Raastettua limenkuorta
1 tl
Kalakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu valkosipuli, chili, korianteri lime, kalakastike ja korianteri. Muotoile massasta leivinpaperille pötkö. Kietaise paperi voin ympärille ja laita pakastimeen valmistuksen ajaksi.

1 tl
Raastettua limenkuorta
75 g
Voita
1 tl
Kalakastiketta
1 tl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Hienonnettua korianteria
1 kpl
Chili
2

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä inkiväärin kanssa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvissekoitus ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä. Peitä foliolla ja laita hetkeksi sivuun.

1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Seesamiöljyä
1 tl
Raastettua inkivääriä
2 tl
Kalakastiketta
2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Beans & paksoi -kasvissekoitusta
4

Paista lehtipihvejä öljyssä pannussa noin minuutti kummaltakin puolelta. Annostele lautasille kasvissekoitusta, lehtipihvit ja maustevoita. Tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa.

2 kpl
Lehtipihviä
2 rkl
Rypsiöljyä

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1807

432

48,5 g

21,5 g

0,5 g

0,5 g

0,5 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Lehtipihviä,

Sormisuolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Raastettua inkivääriä,

1 rasia Beans & paksoi -kasvissekoitusta,

2 tl Kalakastiketta,

Valkosipulinkynsi,

Chili,

2 rkl Hienonnettua korianteria,

1 tl Raastettua inkivääriä,

1 tl Raastettua limenkuorta,

1 tl Kalakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli