Lehtipihvi aasialaisittain
30 min

Nappaa talteen!
Tee lehtipihville lämmin salaattipeti, jossa juhlivat aasialaiset maut, kuten paksoi, inkivääri ja seesamiöljy. Viimeistele pihvit tulisen mausteisilla voinapeilla.
| 240 g | (2 kpl) lehtipihviä |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 1 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | thai-kasvissekoitusta (tuorekset) |
| 2 tl | kalakastiketta |
| 2 tl | seesamöljyä |
| Aasialainen maustevoi | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 10 g | inkivääriä |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 75 g | voita |
| 1 tl | kalakastiketta |
- 1.
Valmista maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Huuhtele, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri. Pese ja raasta 1 tl limen kuorta. Sekoita maustevoin ainekset pehmeään voihin. Muotoile massasta leivinpaperille pötkö. Kietaise paperi voin ympärille ja laita pakastimeen pihvien valmistuksen ajaksi.
- 2.
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
- 3.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä inkiväärin kanssa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvissekoitus ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä. Peitä foliolla ja laita hetkeksi sivuun.
- 4.
Paista lehtipihvejä öljyssä pannussa noin minuutti kummaltakin puolelta. Annostele lautasille kasvissekoitusta, lehtipihvit ja maustevoita. Tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa.
Lehtipihvi aasialaisittain
Tee lehtipihville lämmin salaattipeti, jossa juhlivat aasialaiset maut, kuten paksoi, inkivääri ja seesamiöljy. Viimeistele pihvit tulisen mausteisilla voinapeilla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 g | (2 kpl) lehtipihviä |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 1 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | thai-kasvissekoitusta (tuorekset) |
| 2 tl | kalakastiketta |
| 2 tl | seesamöljyä |
Aasialainen maustevoi | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 10 g | inkivääriä |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 75 g | voita |
| 1 tl | kalakastiketta |
Valmistus
- 1
Valmista maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Huuhtele, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri. Pese ja raasta 1 tl limen kuorta. Sekoita maustevoin ainekset pehmeään voihin. Muotoile massasta leivinpaperille pötkö. Kietaise paperi voin ympärille ja laita pakastimeen pihvien valmistuksen ajaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 10 g inkivääriä 1 kpl chili 2 rkl korianteria 1 kpl lime 1 tl kalakastiketta 75 g voita - 2
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna 240 g (2 kpl) lehtipihviä - 3
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä inkiväärin kanssa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvissekoitus ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä. Peitä foliolla ja laita hetkeksi sivuun.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynttä 2 tl seesamöljyä 1 tl raastettua inkivääriä 2 tl kalakastiketta 2 rkl rypsiöljyä 200 g thai-kasvissekoitusta (tuorekset) - 4
Paista lehtipihvejä öljyssä pannussa noin minuutti kummaltakin puolelta. Annostele lautasille kasvissekoitusta, lehtipihvit ja maustevoita. Tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
654
Energiaa kcal
2736
Energiaa kj
53,5 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
654
Energiaa kcal
2736
Energiaa kj
53,5 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, 1 tl raastettua inkivääriä, 2 rkl korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























