Valmista maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu valkosipuli, chili, korianteri lime, kalakastike ja korianteri. Muotoile massasta leivinpaperille pötkö. Kietaise paperi voin ympärille ja laita pakastimeen valmistuksen ajaksi.
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä inkiväärin kanssa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvissekoitus ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä. Peitä foliolla ja laita hetkeksi sivuun.
Paista lehtipihvejä öljyssä pannussa noin minuutti kummaltakin puolelta. Annostele lautasille kasvissekoitusta, lehtipihvit ja maustevoita. Tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
640
2677
53,5 g
23,5 g
11,5 g
5,5 g
2,5 g
28,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa,
rouhittua mustapippuria,
1 tl raastettua inkivääriä,
2 rkl hienonnettua korianteria,
1 tl raastettua inkivääriä,
1 tl raastettua limenkuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli