Lehtipihvit ja paprikavoi
20 min

Nappaa talteen!
Lehtipihvit ovat pikaruokaa, sillä ne kypsyvät muutamassa minuutissa. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitrusvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.
| 800 g | naudan ulkofileetä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paprikavoi | |
|---|---|
| 25 g | voita |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/4 tl | grillimaustetta |
| 1/4 tl | chilimausteseosta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Sitrusvinegretti | |
| 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 dl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 50 g | rucolaa |
- 1.
Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- 2.
Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jähmettymään pakastimeen.
- 3.
Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- 4.
Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Sekoita vinegretti rucolaan. Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.
Lehtipihvit ja paprikavoi
Lehtipihvit ovat pikaruokaa, sillä ne kypsyvät muutamassa minuutissa. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitrusvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | naudan ulkofileetä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paprikavoi | |
| 25 g | voita |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/4 tl | grillimaustetta |
| 1/4 tl | chilimausteseosta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Sitrusvinegretti | |
| 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 dl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 50 g | rucolaa |
Valmistus
- 1
Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Määrä Ainesosa 800 g naudan ulkofileetä 25 g voita - 2
Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jähmettymään pakastimeen.
Määrä Ainesosa 1/4 tl paprikajauhetta 1/4 tl savupaprikajauhetta 1/4 tl grillimaustetta 1/4 tl chilimausteseosta 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl sitruunamehua 1/2 rkl valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 dl rypsiöljyä - 4
Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita 2 rkl rypsiöljyä 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Sekoita vinegretti rucolaan. Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 50 g rucolaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























