Lehtipihvit ja paprikavoi

Nappaa talteen!
Lehtipihvit kypsyvät hetkessä. Tee siis kaikki muut valmistelut valmiiksi ennen pihvien paistamista. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitrusvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.
| 800 g | naudan ulkofileetä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Paprikavoi | |
|---|---|
| 25 g | voita |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/4 tl | grillimaustetta |
| 1/4 tl | chilimausteseosta |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Sitrusvinegretti | |
| 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 dl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
- 1.
Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- 2.
Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- 4.
Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja sitrusvinegretissä pyöräytettyä rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.
Lehtipihvit ja paprikavoi
Lehtipihvit kypsyvät hetkessä. Tee siis kaikki muut valmistelut valmiiksi ennen pihvien paistamista. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitrusvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | naudan ulkofileetä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Paprikavoi | |
| 25 g | voita |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/4 tl | grillimaustetta |
| 1/4 tl | chilimausteseosta |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Sitrusvinegretti | |
| 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 dl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
Valmistus
- 1
Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Määrä Ainesosa 800 g naudan ulkofileetä 25 g voita - 2
Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 25 g voita 1/4 tl grillimaustetta 1/4 tl paprikajauhetta 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/4 tl savupaprikajauhetta 1/4 tl chilimausteseosta - 3
Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl sitruunamehua 1/2 rkl valkoviinietikkaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/4 tl suolaa 1/4 dl rypsiöljyä - 4
Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 800 g naudan ulkofileetä 2 rkl voita 2 rkl rypsiöljyä 3/4 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 5
Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja sitrusvinegretissä pyöräytettyä rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku rucolaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























