Lehtipihvit ja paprikavoi

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Lehtipihvit ovat pikaruokaa, sillä ne kypsyvät muutamassa minuutissa. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitrusvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan ulkofileetä
2 rklvoita
2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Paprikavoi

25 gvoita
1/4 tlpaprikajauhetta
1/4 tlsavupaprikajauhetta
1/4 tlgrillimaustetta
1/4 tlchilimausteseosta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Sitrusvinegretti

1/2 rklsitruunamehua
1/2 rklvalkoviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 dlrypsiöljyä

Lisäksi

50 grucolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan ulkofileetä
    25 gvoita
  2. 2

    Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jähmettymään pakastimeen.

    MääräAinesosa
    1/4 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlsavupaprikajauhetta
    1/4 tlgrillimaustetta
    1/4 tlchilimausteseosta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1/2 rklsitruunamehua
    1/2 rklvalkoviinietikkaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    2 rklrypsiöljyä
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Sekoita vinegretti rucolaan. Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    50 grucolaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja ja Nicklas Kjellberg/ABC Pickala
Kuvat:
Satu Kemppainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 11.12.2025

Samankaltaisia reseptejä