Lehtipihvit ja paprikavoi

Lehtipihvit kypsyvät hetkessä. Tee siis kaikki muut valmistelut valmiiksi ennen pihvien paistamista. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitrusvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan ulkofileetä
2 rklvoita
2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Paprikavoi

25 gvoita
1/4 tlpaprikajauhetta
1/4 tlsavupaprikajauhetta
1/4 tlgrillimaustetta
1/4 tlchilimausteseosta
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Sitrusvinegretti

1/2 rklsitruunamehua
1/2 rklvalkoviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/4 dlrypsiöljyä

Lisäksi

1 kplruukku rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan ulkofileetä
    25 gvoita
  2. 2

    Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    1/4 tlgrillimaustetta
    1/4 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsavupaprikajauhetta
    1/4 tlchilimausteseosta
  3. 3

    Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1/2 rklsitruunamehua
    1/2 rklvalkoviinietikkaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan ulkofileetä
    2 rklvoita
    2 rklrypsiöljyä
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja sitrusvinegretissä pyöräytettyä rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku rucolaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja ja Nicklas Kjellberg/ABC Pickala
Kuvat:
Satu Kemppainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä