Lehtipihvit, salaattia ja avokadokastike

Lehtipihvi on klassikko. Nauti kunnon pihvi salaatin ja avokadokastikkeen kera. Lehtipihvit saa nuijittua helposti, kun laitat lihan kelmun väliin. Mausta paistetut pihvit suolalla ja pippurilla.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gnaudan ulkofileetä
1/4 tlsuolaa
mustapippuria

Salaatti

1 kplsalaattisekoitusta
2 tloliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
6 - 8 kplminitomaattia

Kastike

1 kplavokado
1/2 kplsitruunan mehua
1/2 tltabascoa
1 dljogurttia
1/2 tlmustapippuria
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lihasta 2 pihviä. Nuiji ne kelmun välissä ohuiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Puolita tomaatit ja mausta ne öljyllä ja suolalla. Paahda tomaatit 125-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai käytä ne sellaisenaan.

    Halkaise avokado, koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää muut aineet ja pyöräytä ainekset sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Mausta salaatti öljyllä, suolalla ja pippurilla, lisää päälle tomaatit. Paista öljyttyjä pihvejä joko grillissä tai parilapannulla noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatin ja avokadokastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Suolaa, Mustapippuria, Suolaa, Mustapippuria, 0,5 tl Tabascoa, 0,5 tl Mustapippuria, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä