Leivitetyt kuhafileet
30 min

Nappaa talteen!
Leivitä kuhafileet kolmen vaiheen taktiikalla: ensin jauhot, sitten kananmuna ja kolmanneksi korppujauhot. Paras paistopinta syntyy, kun pannulla on voita ja rypsiöljyä.
| 4 kpl | kuhafileetä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Levitä fileet leikkuulaudalle ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella. Mausta fileet molemmin puolin sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla.
- 2.
Sekoita vehnä- ja ruisjauhot lautasella. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele fileet ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- 3.
Mittaa puolet voista ja öljystä paistinpannulle ja kuumenna, kunnes voi kuohahtaa. Säädä liesi keskilämmölle ja laita kaksi fileetä pannulle. Kun kala on sopivasti ruskistunut, käännä ja ruskista toinenkin puoli. Ohut filee kypsyy muutamassa minuutissa, paksummat tarvitsevat hiukan pidemmän ajan. Paista toiset kaksi fileetä samoin.
- 4.
Tarjoa leivitetyt kuhafileet salaatin, höyrytettyjen kasvisten tai perunamuusin kanssa.
Leivitä kuhafileet kolmen vaiheen taktiikalla: ensin jauhot, sitten kananmuna ja kolmanneksi korppujauhot. Paras paistopinta syntyy, kun pannulla on voita ja rypsiöljyä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kuhafileetä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
Lisäksi | |
| 2 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Levitä fileet leikkuulaudalle ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella. Mausta fileet molemmin puolin sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla.
Määrä Ainesosa 4 kpl kuhafileetä 1 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 2
Sekoita vehnä- ja ruisjauhot lautasella. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele fileet ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl ruisjauhoja 2 kpl kananmunaa 2 dl korppujauhoja - 3
Mittaa puolet voista ja öljystä paistinpannulle ja kuumenna, kunnes voi kuohahtaa. Säädä liesi keskilämmölle ja laita kaksi fileetä pannulle. Kun kala on sopivasti ruskistunut, käännä ja ruskista toinenkin puoli. Ohut filee kypsyy muutamassa minuutissa, paksummat tarvitsevat hiukan pidemmän ajan. Paista toiset kaksi fileetä samoin.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl voita - 4
Tarjoa leivitetyt kuhafileet salaatin, höyrytettyjen kasvisten tai perunamuusin kanssa.
Ravintosisältö
780
Energiaa kcal
3265
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
129,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
780
Energiaa kcal
3265
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
129,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























