Leivitetyt kuhafileet | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Leivitetyt kuhafileet

Leivitetyt kuhafileet

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Leivitä kuhafileet kolmen vaiheen taktiikalla: ensin jauhot, sitten kananmuna ja kolmanneksi korppujauhot. Paras paistopinta syntyy, kun pannulla on voita ja rypsiöljyä.

Ainekset

4 kpl
kuhafileetä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
ruisjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2 dl
korppujauhoja

lisäksi

2 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä fileet leikkuulaudalle ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella (katso video). Mausta fileet molemmin puolin sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla.

4 kpl
kuhafileetä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2

Sekoita vehnä- ja ruisjauhot lautasella. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele fileet ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
ruisjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2 dl
korppujauhoja
3

Mittaa puolet voista ja öljystä paistinpannulle ja kuumenna, kunnes voi kuohahtaa. Säädä liesi keskilämmölle ja laita kaksi fileetä pannulle. Kun kala on sopivasti ruskistunut, käännä ja ruskista toinenkin puoli. Ohut filee kypsyy muutamassa minuutissa, paksummat tarvitsevat hiukan pidemmän ajan. Paista toiset kaksi fileetä samoin.

1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
4

Tarjoa leivitetyt kuhafileet salaatin, höyrytettyjen kasvisten tai perunamuusin kanssa.

Resepti:
Kati Pohja
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.2.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3265

780

15,5 g

5,3 g

28,5 g

0,5 g

2,0 g

129,5 g

2,6 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli