Leivitetyt kuhafileet

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Leivitä kuhafileet kolmen vaiheen taktiikalla: ensin jauhot, sitten kananmuna ja kolmanneksi korppujauhot. Paras paistopinta syntyy, kun pannulla on voita ja rypsiöljyä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkuhafileetä
1 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlruisjauhoja
2 kplkananmunaa
2 dlkorppujauhoja

Lisäksi

2 rklvoita
1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Levitä fileet leikkuulaudalle ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella. Mausta fileet molemmin puolin sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla.

    MääräAinesosa
    4 kplkuhafileetä
    1 rklsitruunamehua
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  2. 2

    Sekoita vehnä- ja ruisjauhot lautasella. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele fileet ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlruisjauhoja
    2 kplkananmunaa
    2 dlkorppujauhoja
  3. 3

    Mittaa puolet voista ja öljystä paistinpannulle ja kuumenna, kunnes voi kuohahtaa. Säädä liesi keskilämmölle ja laita kaksi fileetä pannulle. Kun kala on sopivasti ruskistunut, käännä ja ruskista toinenkin puoli. Ohut filee kypsyy muutamassa minuutissa, paksummat tarvitsevat hiukan pidemmän ajan. Paista toiset kaksi fileetä samoin.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 rklvoita
  4. 4

    Tarjoa leivitetyt kuhafileet salaatin, höyrytettyjen kasvisten tai perunamuusin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä