Levitä fileet leikkuulaudalle ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella (katso video). Mausta fileet molemmin puolin sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita vehnä- ja ruisjauhot lautasella. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele fileet ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Mittaa puolet voista ja öljystä paistinpannulle ja kuumenna, kunnes voi kuohahtaa. Säädä liesi keskilämmölle ja laita kaksi fileetä pannulle. Kun kala on sopivasti ruskistunut, käännä ja ruskista toinenkin puoli. Ohut filee kypsyy muutamassa minuutissa, paksummat tarvitsevat hiukan pidemmän ajan. Paista toiset kaksi fileetä samoin.
Tarjoa leivitetyt kuhafileet salaatin, höyrytettyjen kasvisten tai perunamuusin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
780
3265
15,5 g
5,3 g
28,5 g
0,5 g
2,0 g
129,5 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli