Liekkipiiras
40 min

Nappaa talteen!
Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Makupariksi sopivat ranskankerma, savukinkku ja luumut.
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmunankeltuainen |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | ranskankermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | punasipulia |
| 3 kpl | luumua |
| 180 g | savukinkkua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin.
- 2.
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla tai leivinpaperin päällä kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.
- 3.
Valmistele täytteet. Sekoita ranskankermaan suola ja mustapippuri. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista luumuista kivet ja viipaloi luumut.
- 4.
Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinan reunat tummuvat hieman.
Liekkipiiras
Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Makupariksi sopivat ranskankerma, savukinkku ja luumut.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmunankeltuainen |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Täyte | |
| 200 g | ranskankermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | punasipulia |
| 3 kpl | luumua |
| 180 g | savukinkkua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmunankeltuainen 1 dl vettä 2 rkl oliiviöljyä - 2
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla tai leivinpaperin päällä kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.
- 3
Valmistele täytteet. Sekoita ranskankermaan suola ja mustapippuri. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista luumuista kivet ja viipaloi luumut.
Määrä Ainesosa 200 g ranskankermaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 2 kpl punasipulia 3 kpl luumua - 4
Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinan reunat tummuvat hieman.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä
Ravintosisältö
283
Energiaa kcal
1184
Energiaa kj
14,9 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
9,4 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
283
Energiaa kcal
1184
Energiaa kj
14,9 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
9,4 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























