Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.
Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Viipaloi sipulit ja luumut. Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes piiraiden reunat tummuvat.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
943
225
10,9 g
3,4 g
25,4 g
1,8 g
1,4 g
5,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1 dl Vettä,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli