Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liekkipiiras

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa.

Ainekset

4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmunankeltuainen
1 dl
Vettä
2 rkl
Öljyä

Täyte

1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Luumua
1 kpl
(180-200 g) savukinkkua
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.

Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Viipaloi sipulit ja luumut. Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes piiraiden reunat tummuvat.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

225

943

10,9 g

3,4 g

25,4 g

1,8 g

1,4 g

5,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 dl Vettä,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli