Liekkipiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Liekkipiiras

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa.

Ainekset

4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmunankeltuainen
1 dl
Vettä
2 rkl
Öljyä

täyte

1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Luumua
1 kpl
(180-200 g) savukinkkua
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.

Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Viipaloi sipulit ja luumut. Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes piiraiden reunat tummuvat.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

943

225

10,9 g

3,4 g

25,4 g

1,8 g

1,4 g

5,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 dl Vettä,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli