Liekkipiiras

Arvostele resepti
8 Palaa

40 min

Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Makupariksi sopivat ranskankerma, savukinkku ja luumut.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmunankeltuainen
1 dlvettä
2 rkloliiviöljyä

Täyte

200 granskankermaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 kplpunasipulia
3 kplluumua
180 gsavukinkkua
1 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmunankeltuainen
    1 dlvettä
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla tai leivinpaperin päällä kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.

  3. 3

    Valmistele täytteet. Sekoita ranskankermaan suola ja mustapippuri. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista luumuista kivet ja viipaloi luumut.

    MääräAinesosa
    200 granskankermaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 kplpunasipulia
    3 kplluumua
  4. 4

    Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinan reunat tummuvat hieman.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä