Liekkipiiras - Yhteishyvä

Liekkipiiras

???
Paloja
8
Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmunankeltuainen
1 dl
Vettä
2 rkl
Öljyä

TÄYTE

1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Luumua
1 kpl
(180-200 g) savukinkkua
1 rkl
Öljyä

Näin teet

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.

Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Viipaloi sipulit ja luumut. Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes piiraiden reunat tummuvat.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g203 g
Proteiinia5 g42 g
Rasvaa11 g87 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj943 7547
Energiaa kcal225 1801

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Vettä

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g203 g
Proteiinia5 g42 g
Rasvaa11 g87 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj943 7547
Energiaa kcal225 1801

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Vettä

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.