Liha-kasvisvartaat - Yhteishyvä

Liha-kasvisvartaat

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Luutonta lampaanpaistia tai porsaanpaistia tai naudan ulkofileetä
1 kpl
Pieni munakoiso
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Pihvitomaatti
4 - 8 kpl
Pientä sipulia

MARINADI:

1 1/4 dl
Oliiviöljyä
1 1/4 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 tl
Mustapippurirouhetta
2 tl
Kuivattua oreganoa
1 tl
Suolaa
Puolikkaansitruunan mehu ja raastettu kuori
2 - 3 rkl
Hunajaa

Näin teet

1

Kuori ja kiehauta sipulit puolikypsiksi vähässä, suolalla mustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Sekoita marinadi, johon voit halutessasi lisätä myös 2-3 puserrettua valkosipulin kynttä. Ellet haluat käyttää siihen viiniä, korvaa viini sipulien keitinliemellä.Leikkaa liha noin 4 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kasvikset ja paloittele nekin isoiksi annospaloiksi.Marinoi lihoja liemessä jääkaapissa 12 tuntia tai huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan. Lisää loppupuolella liemeen myös kasvikset. Kääntele paloja välillä.Pujota ainekset vuorotellen vartaisiin ja grillaa kummaltakin puolelta 4-5 minuuttia keskilämmöllä. Valele vartaita välillä jäljellä olevalla marinadilla.Tarjoa lisänä keitettyä riisiä tai pinaatti-riisitäytteisiä filonyyttejä.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa