Liha-kasvisvartaat | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Liha-kasvisvartaat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

800 g
Luutonta lampaanpaistia tai porsaanpaistia tai naudan ulkofileetä
1 kpl
Pieni munakoiso
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Pihvitomaatti
4 - 8 kpl
Pientä sipulia

marinadi:

1 1/4 dl
Oliiviöljyä
1 1/4 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 tl
Mustapippurirouhetta
2 tl
Kuivattua oreganoa
1 tl
Suolaa
Puolikkaansitruunan mehu ja raastettu kuori
2 - 3 rkl
Hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kiehauta sipulit puolikypsiksi vähässä, suolalla mustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Sekoita marinadi, johon voit halutessasi lisätä myös 2-3 puserrettua valkosipulin kynttä. Ellet haluat käyttää siihen viiniä, korvaa viini sipulien keitinliemellä.Leikkaa liha noin 4 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kasvikset ja paloittele nekin isoiksi annospaloiksi.Marinoi lihoja liemessä jääkaapissa 12 tuntia tai huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan. Lisää loppupuolella liemeen myös kasvikset. Kääntele paloja välillä.Pujota ainekset vuorotellen vartaisiin ja grillaa kummaltakin puolelta 4-5 minuuttia keskilämmöllä. Valele vartaita välillä jäljellä olevalla marinadilla.Tarjoa lisänä keitettyä riisiä tai pinaatti-riisitäytteisiä filonyyttejä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.