Lihapulla-spagettivuoka | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihapulla-spagettivuoka
Play

Lihapulla-spagettivuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas, koko perheen herkkuruoka syntyy edellispäivänä keitetystä spagetista ja valmiista tai ylijääneistä lihapullista. Raasta vuokaan myös jääkaapissa pyörivät juurekset ja juustonkannikat.

Ainekset

6 - 7 dl
Keitettyä spagettia
300 g
Lihapullia
2 dl
Juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(390 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Lihafondikuutio
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

Persiljaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pätki spagetti. Puolita lihapullat halutessasi. Raasta juurekset. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.

6 - 7 dl
Keitettyä spagettia
1 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
2

Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, kerma, 1 dl juustoraastetta, fondi, oregano, mustapippuri ja suola. Levitä puolet spagetista uunivuokaan. Lisää juuresraaste ja puolet lihapullista. Kaada puolet tomaattikastikkeesta päälle. Nostele aineksia lusikalla niin, että kastiketta valuu myös vuoan pohjalle. Lisää loput spagetista, lihapullista ja tomaattikastikkeesta. Ripottele ½ dl juustoraastetta pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Lisää yrttejä pinnalle.

1 kpl
(390 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Lihafondikuutio
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Persiljaa tai basilikaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1237

296

22,8 g

9,0 g

7,8 g

3,3 g

1,3 g

14,3 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 - 7 dl Keitettyä spagettia,

1,5 dl Juustoraastetta,

2 tl Oreganoa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

Persiljaa tai basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli