Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapulla-spagettivuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas, koko perheen herkkuruoka syntyy edellispäivänä keitetystä spagetista ja valmiista tai ylijääneistä lihapullista. Raasta vuokaan myös jääkaapissa pyörivät juurekset ja juustonkannikat.

Ainekset

6 - 7 dl
Keitettyä spagettia
300 g
Lihapullia
2 dl
Juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(390 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Lihafondikuutio
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

Persiljaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~16
39
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pätki spagetti. Puolita lihapullat halutessasi. Raasta juurekset. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.

6 - 7 dl
Keitettyä spagettia
1 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
2

Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, kerma, 1 dl juustoraastetta, fondi, oregano, mustapippuri ja suola. Levitä puolet spagetista uunivuokaan. Lisää juuresraaste ja puolet lihapullista. Kaada puolet tomaattikastikkeesta päälle. Nostele aineksia lusikalla niin, että kastiketta valuu myös vuoan pohjalle. Lisää loput spagetista, lihapullista ja tomaattikastikkeesta. Ripottele ½ dl juustoraastetta pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Lisää yrttejä pinnalle.

1 kpl
(390 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Lihafondikuutio
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Persiljaa tai basilikaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

296

1237

22,8 g

9,0 g

7,8 g

3,3 g

1,3 g

14,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 - 7 dl Keitettyä spagettia,

1,5 dl Juustoraastetta,

2 tl Oreganoa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

Persiljaa tai basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli