Lihapulla-spagettivuoka - Yhteishyvä

Lihapulla-spagettivuoka

Annokset
4
Maukas, koko perheen herkkuruoka syntyy edellispäivänä keitetystä spagetista ja valmiista tai ylijääneistä lihapullista. Raasta vuokaan myös jääkaapissa pyörivät juurekset ja juustonkannikat.
Jaa Somessa

Ainekset

6 - 7 dl
Keitettyä spagettia
300 g
Lihapullia
2 dl
Juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(390 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Lihafondikuutio
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

LISÄKSI

Persiljaa tai basilikaa

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pätki spagetti. Puolita lihapullat halutessasi. Raasta juurekset. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.

6 - 7 dl
Keitettyä spagettia
1 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
2

Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, kerma, 1 dl juustoraastetta, fondi, oregano, mustapippuri ja suola. Levitä puolet spagetista uunivuokaan. Lisää juuresraaste ja puolet lihapullista. Kaada puolet tomaattikastikkeesta päälle. Nostele aineksia lusikalla niin, että kastiketta valuu myös vuoan pohjalle. Lisää loput spagetista, lihapullista ja tomaattikastikkeesta. Ripottele ½ dl juustoraastetta pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Lisää yrttejä pinnalle.

1 kpl
(390 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Lihafondikuutio
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Persiljaa tai basilikaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g31 g
Proteiinia14 g57 g
Rasvaa23 g91 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1237 4948
Energiaa kcal296 1182

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 - 7 dl Keitettyä spagettia

  • 1,5 dl Juustoraastetta

  • 2 tl Oreganoa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Persiljaa tai basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g31 g
Proteiinia14 g57 g
Rasvaa23 g91 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1237 4948
Energiaa kcal296 1182

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 - 7 dl Keitettyä spagettia

  • 1,5 dl Juustoraastetta

  • 2 tl Oreganoa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Persiljaa tai basilikaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.