Lihapulla-spagettivuoka
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas, koko perheen herkkuruoka syntyy edellispäivänä keitetystä spagetista ja valmiista tai ylijääneistä lihapullista. Raasta vuokaan myös jääkaapissa pyörivät juurekset ja juustonkannikat.
| 7 dl | keitettyä spagettia |
| 300 g | lihapullia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 1 kpl | lihafondikuutio |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| basilikaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pätki spagetti. Puolita lihapullat halutessasi. Raasta porkkanat. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
- 2.
Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, kerma, 1 dl juustoraastetta, fondi, oregano, mustapippuri ja suola. Levitä puolet spagetista uunivuokaan. Lisää juuresraaste ja puolet lihapullista. Kaada puolet tomaattikastikkeesta päälle. Nostele aineksia lusikalla niin, että kastiketta valuu myös vuoan pohjalle. Lisää loput spagetista, lihapullista ja tomaattikastikkeesta. Ripottele ½ dl juustoraastetta pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Lisää yrttejä pinnalle.
Lihapulla-spagettivuoka
Maukas, koko perheen herkkuruoka syntyy edellispäivänä keitetystä spagetista ja valmiista tai ylijääneistä lihapullista. Raasta vuokaan myös jääkaapissa pyörivät juurekset ja juustonkannikat.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | keitettyä spagettia |
| 300 g | lihapullia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 1 kpl | lihafondikuutio |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| basilikaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pätki spagetti. Puolita lihapullat halutessasi. Raasta porkkanat. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
Määrä Ainesosa 7 dl keitettyä spagettia 1 rkl rypsiöljyä 2 kpl porkkanaa - 2
Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, kerma, 1 dl juustoraastetta, fondi, oregano, mustapippuri ja suola. Levitä puolet spagetista uunivuokaan. Lisää juuresraaste ja puolet lihapullista. Kaada puolet tomaattikastikkeesta päälle. Nostele aineksia lusikalla niin, että kastiketta valuu myös vuoan pohjalle. Lisää loput spagetista, lihapullista ja tomaattikastikkeesta. Ripottele ½ dl juustoraastetta pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Lisää yrttejä pinnalle.
Määrä Ainesosa 390 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 1 dl ruokakermaa 1 1/2 dl juustoraastetta 1 kpl lihafondikuutio 2 tl oreganoa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa basilikaa
Ravintosisältö
318
Energiaa kcal
1329
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
318
Energiaa kcal
1329
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl Keitettyä spagettia, 1,5 dl Juustoraastetta, 2 tl Oreganoa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























