Lindströminpihvit

Arvostele resepti
4 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Punajuuri antaa jauhelihapihveille upean värin. Lindströminpihvit ovat koko perheelle maistuva klassikkoruoka.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gkeitettyä perunaa (noin 4 kpl)
1 kplsipuli
100 getikkapunajuurta (2-3 kpl)
1 rklkapriksia
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
400 g(1 pkt) jauhelihaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipuli. Raasta punajuuret, perunat ja sipuli. Voit halutessasi pehmentää sipulia hetken öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    200 gkeitettyä perunaa (noin 4 kpl)
    1 kplsipuli
    100 getikkapunajuurta (2-3 kpl)
  2. 2

    Hienonna kaprikset. Lisää ne, kananmuna, mausteet ja jauheliha kasvisten joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina pihveiksi leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    1 rklkapriksia
    1 kplkananmuna
    1/2 tlvalkopippuria
    1 tlsuolaa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
  3. 3

    Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa paistetun sipulin, perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Voit pyöritellä massasta myös pullia tai muotoilla siitä murekkeen. Pullien paistoaika on noin 15 min 225 asteessa ja murekkeen noin 30 min 200 asteessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä