Lindströminpihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Punajuuri antaa jauhelihapihveille upean värin. Lindströminpihvit ovat koko perheelle maistuva klassikkoruoka.

Ainekset

200 g
keitettyä perunaa (noin 4 kpl)
1 kpl
Sipuli
100 g
etikkapunajuurta (2-3 kpl)
1 rkl
Kapriksia
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
valkopippuria
400 g
(1 pkt) jauhelihaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipuli. Raasta punajuuret, perunat ja sipuli. Voit halutessasi pehmentää sipulia hetken öljyssä pannulla.

200 g
keitettyä perunaa (noin 4 kpl)
1 kpl
Sipuli
100 g
etikkapunajuurta (2-3 kpl)
2

Hienonna kaprikset. Lisää ne, kananmuna, mausteet ja jauheliha kasvisten joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina pihveiksi leivinpaperille pellille.

1 rkl
Kapriksia
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
valkopippuria
1 tl
Suolaa
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
3

Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa paistetun sipulin, perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Voit pyöritellä massasta myös pullia tai muotoilla siitä murekkeen. Pullien paistoaika on noin 15 min 225 asteessa ja murekkeen noin 30 min 200 asteessa.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

867

207

8,3 g

3,5 g

9,8 g

2,3 g

1,5 g

21,8 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli