Linssi-papukastike

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Linsseistä ja pavuista saa kasvisruokaan proteiinia. Vaivattomasti syntyvä tomaattinen kastike on arkiruokien ykkönen!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 rklrypsiöljyä
2 dlpunaisia linssejä
1 kpl(400/240 g) esikeitettyjä kidneypapuja
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
3 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklfariinisokeria
1 tlsavustettua paprikajauhetta
1 tljuustokuminaa
1/4 tlcayennenpippuria
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipuli ja porkkana, kuutioi pieniksi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä reilut 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplporkkana
  2. 2

    Huuhtele ja valuta linssit ja pavut, lisää pannulle tomaattimurskan kanssa. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi, liemikuutio, murskatut valkosipulinkynnet, sokeri ja mausteet pannulle. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400/240 g) esikeitettyjä kidneypapuja
    2 dlpunaisia linssejä
    1 rklfariinisokeria
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tljuustokuminaa
    1 kplkasvisliemikuutio
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsavustettua paprikajauhetta
    1 rklrypsiöljyä
    1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
    1/4 tlcayennenpippuria
    3 dlvettä
    1 kplpaprika
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä