Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-kurkkumaljat ja tillikreemi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta lohi sitruunalla ja tarjoa tillillä ja sinapilla maustetun ranskankerman kanssa. Lohi-kurkkumaljat sopivat illanistujaisten alkupalaksi tai seisovaan pöytään.

Ainekset

300 g
Graavilohta
1 kpl
Kurkku
1/2 dl
Hienonnettua tilliä

Sitruunaöljy

1/2 dl
Öljyä
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Sitruunamehua

Tillikreemi

150 g
Ranskankermaa
1 rkl
Dijoninsinappia
1 rkl
Hunajaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko lohi ja kurkku Sekoita joukkoon tilli. Sekoita öljy, sitruunan kuori ja -mehu. Sekoita tillikreemin ainekset ja pursota tai lusikoi kreemi tarjoilumaljoihin. Nostele päälle lohi-kurkkuseosta ja lorauta pinnalle sitruunaöljyä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

780

15,6 g

4,9 g

4,0 g

4,0 g

0,3 g

5,9 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Hienonnettua tilliä,

Sitruunan raastettu kuori,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli