Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-parsapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Tarjoa lempeästi limeltä maistuvaa kylmäsavulohi-parsapiirakkaa kevään piknikeillä ja juhlissa. Koristele piirakka ihanan retrosti ananaskirsikoilla.

Ainekset

Pohja

100 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. Jukolan Aito Cheddar)
1/2 dl
vettä

Täyte

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kpl
lime
180 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

100 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. Jukolan Aito Cheddar)
1/2 dl
vettä
2

Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Keitä parsoja vedessä 2−3 minuuttia. Leikkaa niistä nuput ja säästä ne koristeluun.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
3

Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita ranskankerma, munat, suola, pippuri, limen mehu ja kuori. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Asettele parsanvarret pinnalle ja paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

1 kpl
lime
180 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
suolaa
4

Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Koristele hieman jäähtynyt piirakka parsannupuilla, ananaskirsikoilla ja lohella.

100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita

Vinkki: Voit tehdä piirakan myös leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
|
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

330

1381

19,8 g

11,1 g

22,3 g

4,5 g

2,9 g

13,9 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli