Lohi-parsapiirakka

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tarjoa lempeästi limeltä maistuvaa kylmäsavulohi-parsapiirakkaa kevään piknikeillä ja juhlissa. Koristele piirakka ihanan retrosti ananaskirsikoilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai leivontamargariinia
3 dlvehnäjauhoja
50 g(1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. jukolan aito cheddar)
1/2 dlvettä

Täyte

500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kpllime
180 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

100 g(1 rs) ananaskirsikoita
150 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    50 g(1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. jukolan aito cheddar)
    1/2 dlvettä
  2. 2

    Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Keitä parsoja vedessä 2−3 minuuttia. Leikkaa niistä nuput ja säästä ne koristeluun.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
  3. 3

    Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita ranskankerma, munat, suola, pippuri, limen mehu ja kuori. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Asettele parsanvarret pinnalle ja paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    180 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
    2 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Koristele hieman jäähtynyt piirakka parsannupuilla, ananaskirsikoilla ja lohella.

    MääräAinesosa
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita
    150 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita

Vinkki: Voit tehdä piirakan myös leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä