Lohi-parsapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tarjoa lempeästi limeltä maistuvaa kylmäsavulohi-parsapiirakkaa kevään piknikeillä ja juhlissa. Koristele piirakka ihanan retrosti ananaskirsikoilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. jukolan aito cheddar) |
| 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | lime |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita |
- 1.
Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 2.
Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Keitä parsoja vedessä 2−3 minuuttia. Leikkaa niistä nuput ja säästä ne koristeluun.
- 3.
Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita ranskankerma, munat, suola, pippuri, limen mehu ja kuori. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Asettele parsanvarret pinnalle ja paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- 4.
Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Koristele hieman jäähtynyt piirakka parsannupuilla, ananaskirsikoilla ja lohella.
Tarjoa lempeästi limeltä maistuvaa kylmäsavulohi-parsapiirakkaa kevään piknikeillä ja juhlissa. Koristele piirakka ihanan retrosti ananaskirsikoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. jukolan aito cheddar) |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | lime |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai leivontamargariinia 3 dl vehnäjauhoja 50 g (1,5 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. jukolan aito cheddar) 1/2 dl vettä - 2
Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Keitä parsoja vedessä 2−3 minuuttia. Leikkaa niistä nuput ja säästä ne koristeluun.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa - 3
Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita ranskankerma, munat, suola, pippuri, limen mehu ja kuori. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Asettele parsanvarret pinnalle ja paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 180 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 2 kpl kananmunaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Koristele hieman jäähtynyt piirakka parsannupuilla, ananaskirsikoilla ja lohella.
Määrä Ainesosa 100 g (1 rs) ananaskirsikoita 150 g (1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita
Vinkki: Voit tehdä piirakan myös leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa.
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
11,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
11,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























