Lohi-purjopiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohi-purjopiirakka

Lohi-purjopiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Kylmäsavulohi antaa mukavasti makua helpolle lohipiirakalle. Purjolla rikastettu kalapiirakka maistuu iltapalana tai viikonloppubrunssilla.

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä

täyte

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutaman minuutin.

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
3

Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.

2 kpl
kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Piirakka säilyy peitettynä jääkaapissa pari päivää.

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

866

207

12,1 g

2,6 g

14,9 g

1,3 g

1,6 g

8,6 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Kylmää vettä,

0,25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli