Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-purjopiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Kylmäsavulohi antaa mukavasti makua helpolle lohipiirakalle. Purjolla rikastettu kalapiirakka maistuu iltapalana tai viikonloppubrunssilla.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä

Täyte

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutaman minuutin.

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
3

Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.

2 kpl
kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Piirakka säilyy peitettynä jääkaapissa pari päivää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 19.5.2010
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

207

866

12,1 g

2,6 g

14,9 g

1,3 g

1,6 g

8,6 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Kylmää vettä,

0,25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli