Lohi-purjopiirakka - Yhteishyvä

Lohi-purjopiirakka

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
3 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Purjo (300 g)
1 rkl
Öljyä
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Pohja:

Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä.

Täyte:

Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa