Lohi-purjopiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-purjopiirakka

Lohi-purjopiirakka
Kappaleita
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kylmäsavulohi antaa mukavasti makua helpolle lohipiirakalle. Purjolla rikastettu kalapiirakka maistuu iltapalana tai viikonloppubrunssilla.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä

TÄYTE

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Piirakka säilyy peitettynä jääkaapissa pari päivää.

Näin teet

1

Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutaman minuutin.

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
3

Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.

2 kpl
kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g119 g
Proteiinia9 g69 g
Rasvaa12 g97 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj866 6927
Energiaa kcal207 1655

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl Kylmää vettä

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g119 g
Proteiinia9 g69 g
Rasvaa12 g97 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj866 6927
Energiaa kcal207 1655

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl Kylmää vettä

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.