Lohi-purjopiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kylmäsavulohi antaa mukavasti makua helpolle lohipiirakalle. Purjolla rikastettu kalapiirakka maistuu iltapalana tai viikonloppubrunssilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavukirjolohta |
| 300 g | purjoa (1 kpl) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.
- 2.
Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutama minuutti.
- 3.
Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.
- 4.
Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.
Kylmäsavulohi antaa mukavasti makua helpolle lohipiirakalle. Purjolla rikastettu kalapiirakka maistuu iltapalana tai viikonloppubrunssilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavukirjolohta |
| 300 g | purjoa (1 kpl) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 dl kylmää vettä - 2
Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) kylmäsavukirjolohta 300 g purjoa (1 kpl) 1 rkl rypsiöljyä - 3
Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 dl ruokakermaa 2 rkl hienonnettua tilliä 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 4
Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.
Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Piirakka säilyy peitettynä jääkaapissa pari päivää.
Ravintosisältö
207
Energiaa kcal
866
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
207
Energiaa kcal
866
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Kylmää vettä, 0.25 tl rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























