Lohi-purjopiirakka

arvosana4/5

(3)arviota
8 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kylmäsavulohi antaa mukavasti makua helpolle lohipiirakalle. Purjolla rikastettu kalapiirakka maistuu iltapalana tai viikonloppubrunssilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 dlkylmää vettä

Täyte

150 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
300 gpurjoa (1 kpl)
1 rklrypsiöljyä
2 kplkananmunaa
2 dlruokakermaa
2 rklhienonnettua tilliä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlkylmää vettä
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
    300 gpurjoa (1 kpl)
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 dlruokakermaa
    2 rklhienonnettua tilliä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Piirakka säilyy peitettynä jääkaapissa pari päivää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Kylmää vettä, 0.25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä