Lohijuustokakku | Juustokakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohijuustokakku
Play

Lohijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Kylmäsavustetusta lohesta valmistettu, hyydytetty suolainen juustokakku on juhlava tarjottava. Hapankorppupohja sopii erinomaisesti tähän kakkuun, mutta kokeile myös maalaisruislimppua tai saaristolaisleipää.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

200 g
hapankorppuja tai maalaisruislimppua
100 g
voita tai margariinia
1/2 rkl
tummaa siirappia

täyte

4 kpl
liivatelehteä
300 g
kylmäsavulohiviipaleita
1
ruukku tilliä
1 kpl
pieni punasipuli
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1/2
sitruunaa

kostutus

1/2 dl
maitoa

lisäksi

1/2
sitruunaa
100 g
(1 rs) mätiä (pakaste)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna hapankorput tai leipä pieniksi muruiksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva. Sekoita rasva ja siirappi muruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Kostuta maidolla ja siirrä jääkaappiin.

200 g
hapankorppuja tai maalaisruislimppua
100 g
voita tai margariinia
1/2 rkl
tummaa siirappia
1/2 dl
maitoa
2

Laita liivatteet kylmään veteen. Säästä noin 1/3 lohesta ja hieman tilliä koristeeksi. Hienonna loput lohet ja tillit. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset sitruunaa lukuun ottamatta kulhossa.

4 kpl
liivatelehteä
300 g
kylmäsavulohiviipaleita
1 kpl
pieni punasipuli
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1
ruukku tilliä
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3

Pese ja puolita sitruuna. Säästä toinen puolikas koristeluun. Purista puolikkaan mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatteet ja sekoita ne mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

1/2
sitruunaa
4

Levitä täyte pohjalle. Peitä ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

5

Siirrä hyytynyt kakku tarjoilualustalle. Koristele lohella, tillillä, sitruunaviipaleilla ja mätinokareilla.

1/2
sitruunaa
100 g
(1 rs) mätiä (pakaste)

Vinkki: Hapankorput voi hienontaa myös murentamalla ne ensin käsin ja hienontamalla sauvasekoittimella yhdessä voisulan kanssa.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1363

326

20,9 g

11,7 g

16,2 g

3,3 g

3,2 g

16,6 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä,

sitruunaa,

sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli