Lohijuustokakku

arvosana5/5

(8)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Kylmäsavustetusta lohesta valmistettu, hyydytetty suolainen juustokakku on juhlava tarjottava. Hapankorppupohja sopii erinomaisesti tähän kakkuun, mutta kokeile myös maalaisruislimppua tai saaristolaisleipää.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 ghapankorppuja
100 gvoita tai margariinia
1/2 rkltummaa siirappia

Täyte

4 kplliivatelehteä
300 gkylmäsavulohiviipaleita
1 kplruukku tilliä
1 kplpieni punasipuli
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) kermaviiliä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa
1/2 sitruunaa

Kostutus

1/2 dlmaitoa

Lisäksi

1/2 sitruunaa
100 g(1 rs) mätiä (pakaste)

Valmistus

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna hapankorput pieniksi muruiksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva. Sekoita rasva ja siirappi muruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Kostuta maidolla ja siirrä jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    200 ghapankorppuja
    100 gvoita tai margariinia
    1/2 rkltummaa siirappia
    1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Laita liivatteet kylmään veteen. Säästä noin 1/3 lohesta ja hieman tilliä koristeeksi. Hienonna loput lohet ja tillit. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset sitruunaa lukuun ottamatta kulhossa.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    300 gkylmäsavulohiviipaleita
    1 kplpieni punasipuli
    200 g (1 prk) kermaviiliä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    1 kplruukku tilliä
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
  3. 3

    Pese ja puolita sitruuna. Säästä toinen puolikas koristeluun. Purista puolikkaan mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatteet ja sekoita ne mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

    MääräAinesosa
    1/2 sitruunaa
  4. 4

    Levitä täyte pohjalle. Peitä ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

  5. 5

    Siirrä hyytynyt kakku tarjoilualustalle. Koristele lohella, tillillä, sitruunaviipaleilla ja mätinokareilla.

    MääräAinesosa
    1/2 sitruunaa
    100 g(1 rs) mätiä (pakaste)

Vinkki: Hapankorput voi hienontaa myös murentamalla ne ensin käsin ja hienontamalla sauvasekoittimella yhdessä voisulan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunaa, sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä