Lohileivät mausteisilla mummonkurkuilla

arvosana5/5

(2)arviota
8 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Lohileivät mummonkurkuilla ovat maistuva alkupala ja helppo suolainen tarjottava illanistujaisiin. Mausta hölskytetyt mummonkurkut uudella tavalla korealaisittain riisiviinietikalla, seesaminsiemenillä ja chilillä.

Ainekset

MääräAinesosa
175 g (1 pkt) halkaistua täysjyväreikäleipää
200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
150 g(1 pkt) graavilohiviipaleita

Mausteiset mummonkurkut

200 g(½) kurkkua
1 kpl varhaissipuli varsineen
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklriisiviinietikkaa
2 rklseesaminsiemeniä
1/2 tlchilihiutaleita
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipuli. Laita kaikki kurkkujen ainekset kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(½) kurkkua
    1 kpl varhaissipuli varsineen
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklriisiviinietikkaa
    2 rklseesaminsiemeniä
    1/2 tlchilihiutaleita
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita tuorejuustoon mehu ja mausteet.

    MääräAinesosa
    200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Levitä tuorejuusto leiville ja leikkaa leivät 8 palaan. Asettele lohi leiville. Valuta liemi kurkuista ja viimeistele leivät kurkkuviipaleilla.

    MääräAinesosa
    175 g (1 pkt) halkaistua täysjyväreikäleipää
    150 g(1 pkt) graavilohiviipaleita

Vinkki: Vaihda täysjyväreikäleipä makeaan tummaan limppuun tai rukiisen näkkäriin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä