Lohileivät mausteisilla mummonkurkuilla
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lohileivät mummonkurkuilla ovat maistuva alkupala ja helppo suolainen tarjottava illanistujaisiin. Mausta hölskytetyt mummonkurkut uudella tavalla korealaisittain riisiviinietikalla, seesaminsiemenillä ja chilillä.
| 175 g | (1 pkt) halkaistua täysjyväreikäleipää |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 150 g | (1 pkt) graavilohiviipaleita |
| Mausteiset mummonkurkut | |
|---|---|
| 200 g | (½) kurkkua |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipuli. Laita kaikki kurkkujen ainekset kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia.
- 2.
Sekoita tuorejuustoon mehu ja mausteet.
- 3.
Levitä tuorejuusto leiville ja leikkaa leivät 8 palaan. Asettele lohi leiville. Valuta liemi kurkuista ja viimeistele leivät kurkkuviipaleilla.
Lohileivät mausteisilla mummonkurkuilla
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Lohileivät mummonkurkuilla ovat maistuva alkupala ja helppo suolainen tarjottava illanistujaisiin. Mausta hölskytetyt mummonkurkut uudella tavalla korealaisittain riisiviinietikalla, seesaminsiemenillä ja chilillä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | (1 pkt) halkaistua täysjyväreikäleipää |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 150 g | (1 pkt) graavilohiviipaleita |
Mausteiset mummonkurkut | |
| 200 g | (½) kurkkua |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipuli. Laita kaikki kurkkujen ainekset kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (½) kurkkua 1 kpl varhaissipuli varsineen 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl riisiviinietikkaa 2 rkl seesaminsiemeniä 1/2 tl chilihiutaleita 1/4 tl suolaa - 2
Sekoita tuorejuustoon mehu ja mausteet.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Levitä tuorejuusto leiville ja leikkaa leivät 8 palaan. Asettele lohi leiville. Valuta liemi kurkuista ja viimeistele leivät kurkkuviipaleilla.
Määrä Ainesosa 175 g (1 pkt) halkaistua täysjyväreikäleipää 150 g (1 pkt) graavilohiviipaleita
Vinkki: Vaihda täysjyväreikäleipä makeaan tummaan limppuun tai rukiisen näkkäriin.
Ravintosisältö
170
Energiaa kcal
713
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
170
Energiaa kcal
713
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























