Lohimedaljongit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohimedaljonki
Play

Lohimedaljongit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista täydelliset lohimedaljongit lohifileestä. Tarjoa lohimedaljonki -palat perunoiden ja raikkaan kastikkeen kera.

Ainekset

800 g
Nahallista lohifileetä
Suolaa
Pippuria
Sitruunamehua
Öljyä paistamiseen

kastike:

1 dl
Tuoretta tilliä
1 dl
Ruohosipulia
2 rkl
Kapriksia
1/4 tl
Pippurisekoitusta
2 tl
Sinappia
400 g
Kevytranskankermaa
1 tl
Juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä terävällä veitsellä noin 3 cm:n levyinen viilto kalan nahkaan saakka.

800 g
Nahallista lohifileetä
2

Leikkaa 3 cm:n päästä uusi viilto ja leikkaa myös nahka poikki, jotta pala irtoaa. Leikkaa samaan tapaan paloja fileestä.

3

Käännä palat auki perhosen muotoon siten, että nahka jää alapuolelle. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.

Suolaa
Pippuria
Sitruunamehua
4

Paista kypsäksi rasvassa paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Paista ensin avonainen puoli alaspäin, jotta medaljonki pysyy kasassa ja näyttää hyvältä vielä pöydässäkin.

Öljyä paistamiseen
5

Valmista kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lohi kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

2 rkl
Kapriksia
1 dl
Tuoretta tilliä
1 dl
Ruohosipulia
2 tl
Sinappia
1/4 tl
Pippurisekoitusta
1 tl
Juoksevaa hunajaa
400 g
Kevytranskankermaa
Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.