Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohimedaljongit

Lohimedaljongit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Näin syntyy lohimedaljonki: viillä nahallinen lohipala keskeltä melkein halki ja taita puoliskot seläkkäin. Paista pannulla ja nauti mehevät lohipihvit yrttisen ranskankermakastikkeen kanssa.

Ainekset

800 g
nahallista lohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
rypsiöljyä

ranskankermakastike

1 kpl
(ruukku) tilliä
1 kpl
(ruukku) ruohosipulia
2 rkl
kapriksia
400 g
(2 prk) ranskankermaa
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
pippurisekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista ensin kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun paistat kalat.

1 kpl
(ruukku) tilliä
1 kpl
(ruukku) ruohosipulia
2 rkl
kapriksia
400 g
(2 prk) ranskankermaa
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
pippurisekoitusta
2

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot pihdeillä. Leikkaa fileepala neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Viillä kunkin viipaleen keskelle veitsellä viilto kalan nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi. Nyt kalapalassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan.

800 g
nahallista lohifileetä
3

Käännä palat auki perhosen muotoon. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.

1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunan mehua
4

Kuumenna öljy pannulla ja laita medaljongit pannulle sauman avonainen puoli alaspäin. Paista muutama minuutti ja käännä medaljongit. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Siirrä medaljongit varovasti lastalla lautasille ja tarjoa ranskankermakastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

1 rkl
rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 12.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

605

2534

47,8 g

17,0 g

4,5 g

4,5 g

39,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

1 rkl sitruunan mehua,

2 rkl kapriksia,

0,25 tl pippurisekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli