Valmista ensin kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun paistat kalat.
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot pihdeillä. Leikkaa fileepala neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Viillä kunkin viipaleen keskelle veitsellä viilto kalan nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi. Nyt kalapalassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan.
Käännä palat auki perhosen muotoon. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.
Kuumenna öljy pannulla ja laita medaljongit pannulle sauman avonainen puoli alaspäin. Paista muutama minuutti ja käännä medaljongit. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Siirrä medaljongit varovasti lastalla lautasille ja tarjoa ranskankermakastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
605
2534
47,8 g
17,0 g
4,5 g
4,5 g
—
39,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
1 rkl sitruunan mehua,
2 rkl kapriksia,
0,25 tl pippurisekoitusta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli