Lohimedaljongit - Yhteishyvä

Lohimedaljongit

Lohimedaljongit
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Nahallista lohifileetä
Suolaa
Pippuria
Sitruunamehua
Öljyä paistamiseen

KASTIKE:

1 dl
Tuoretta tilliä
1 dl
Ruohosipulia
2 rkl
Kapriksia
1/4 tl
Pippurisekoitusta
2 tl
Sinappia
400 g
Kevytranskankermaa
1 tl
Juoksevaa hunajaa

Näin teet

1

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä terävällä veitsellä noin 3 cm:n levyinen viilto kalan nahkaan saakka.

800 g
Nahallista lohifileetä
2

Leikkaa 3 cm:n päästä uusi viilto ja leikkaa myös nahka poikki, jotta pala irtoaa. Leikkaa samaan tapaan paloja fileestä.

3

Käännä palat auki perhosen muotoon siten, että nahka jää alapuolelle. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.

Suolaa
Pippuria
Sitruunamehua
4

Paista kypsäksi rasvassa paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Paista ensin avonainen puoli alaspäin, jotta medaljonki pysyy kasassa ja näyttää hyvältä vielä pöydässäkin.

Öljyä paistamiseen
5

Valmista kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lohi kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

2 rkl
Kapriksia
1 dl
Tuoretta tilliä
1 dl
Ruohosipulia
2 tl
Sinappia
1/4 tl
Pippurisekoitusta
1 tl
Juoksevaa hunajaa
400 g
Kevytranskankermaa
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 7.2.2019
Jaa Somessa