Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Nahallisesta lohifileestä on helppo leikata viipaleita, joista syntyy perhosen muotoisia leikkeitä. Voi-valkoviinikastike höystää lohiperhoset juhlavaksi. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnahallista lohifileetä
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
2 rklsoijakastiketta

Voi-valkoviinikastike

1 kplsipuli
1 1/2 dlvalkoviiniä
1 dlvettä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlkermaa
150 gvoita
suolaa
rouhittua valkopippuria

Valmistus

  1. Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
    1

    Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.

  2. Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
    2

    Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.

  3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
    3

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.

  4. Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
    4

    Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.

  5. Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
    5

    Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.

  6. Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
    6

    Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Vettä, Suolaa, Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä