Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike - Yhteishyvä

Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike

Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike kalalle
Nahallisesta lohifileestä on helppo leikata viipaleita, joista syntyy perhosen muotoisia leikkeitä. Voi-valkoviinikastike höystää lohiperhoset juhlavaksi. Katso kuvalliset ohjeet!
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Nahallista lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta

VOI-VALKOVIINIKASTIKE

1 kpl
Sipuli
1 1/2 dl
Valkoviiniä
1 dl
Vettä
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Kermaa
150 g
Voita
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Näin teet

Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
1

Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.

Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
2

Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
3

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.

Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
4

Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.

Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
5

Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.

Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
6

Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 28.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g8 g
Proteiinia29 g117 g
Rasvaa55 g221 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2690 10759
Energiaa kcal643 2570

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Vettä

  • Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g8 g
Proteiinia29 g117 g
Rasvaa55 g221 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2690 10759
Energiaa kcal643 2570

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Vettä

  • Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.