Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2690
643
55,3 g
26,8 g
2,0 g
1,5 g
0,3 g
29,3 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 dl Vettä,
Suolaa,
Rouhittua valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli