Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike kalalle

Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nahallisesta lohifileestä on helppo leikata viipaleita, joista syntyy perhosen muotoisia leikkeitä. Voi-valkoviinikastike höystää lohiperhoset juhlavaksi. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset

600 g
Nahallista lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta

voi-valkoviinikastike

1 kpl
Sipuli
1 1/2 dl
Valkoviiniä
1 dl
Vettä
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Kermaa
150 g
Voita
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
1

Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.

Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
2

Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
3

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.

Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
4

Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.

Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
5

Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.

Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
6

Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2690

643

55,3 g

26,8 g

2,0 g

1,5 g

0,3 g

29,3 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Vettä,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli