Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike

Nappaa talteen!
Nahallisesta lohifileestä on helppo leikata viipaleita, joista syntyy perhosen muotoisia leikkeitä. Voi-valkoviinikastike höystää lohiperhoset juhlavaksi. Katso kuvalliset ohjeet!
| 600 g | nahallista lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| Voi-valkoviinikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 1/2 dl | valkoviiniä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | kermaa |
| 150 g | voita |
| suolaa | |
| rouhittua valkopippuria | |
- 1.
Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
- 2.
Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
- 3.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
- 4.
Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
- 5.
Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
- 6.
Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
Nahallisesta lohifileestä on helppo leikata viipaleita, joista syntyy perhosen muotoisia leikkeitä. Voi-valkoviinikastike höystää lohiperhoset juhlavaksi. Katso kuvalliset ohjeet!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | nahallista lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | soijakastiketta |
Voi-valkoviinikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 1/2 dl | valkoviiniä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | kermaa |
| 150 g | voita |
| suolaa | |
| rouhittua valkopippuria | |
Valmistus
1Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
2Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
3Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
4Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
5Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
6Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
Ravintosisältö
645
Energiaa kcal
2702
Energiaa kj
55,3 g
Rasvaa
26,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
645
Energiaa kcal
2702
Energiaa kj
55,3 g
Rasvaa
26,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Vettä, Suolaa, Rouhittua valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































