Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee n. 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Pujota palat kylmässä vedessä liotettuihin bambugrillitikkuihin. Laita kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi tikkua, jolloin vartaiden kääntäminen sujuu helpommin.
Sekoita öljy, limettimehu, hunaja ja soija keskenään. Kaada liemi lohipalojen päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Kääntele vartaita välillä.
Ripottele maustuneille vartaille suolaa ja seesaminsiemeniä. Rouhaise pinnalle mustapippuria.
Grillaa vartaita grillissä keskilämmöllä tai parilapannulla noin 3 minuuttia puoleltaan. Kypsymisaika riippuu palojen paksuudesta. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1041
4361
77,0 g
12,0 g
8,0 g
6,0 g
2,0 g
79,0 g
4,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Limetin mehu,
0,5 tl Sormisuolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli