Lohivartaat | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohivartaat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

400 g
Lohta
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Limetin mehu
1 1/2 rkl
Soijaa
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Sormisuolaa
Mustapippuria
2 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee n. 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Pujota palat kylmässä vedessä liotettuihin bambugrillitikkuihin. Laita kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi tikkua, jolloin vartaiden kääntäminen sujuu helpommin. Sekoita öljy, limettimehu, hunaja ja soija keskenään.  Kaada liemi lohipalojen päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Kääntele vartaita välillä. Ripottele maustuneille vartaille suolaa ja seesaminsiemeniä. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Grillaa vartaita grillissä keskilämmöllä tai parilapannulla noin 3 minuuttia puoleltaan. Kypsymisaika riippuu palojen paksuudesta. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 30.6.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4361

1041

77,0 g

12,0 g

8,0 g

6,0 g

2,0 g

79,0 g

4,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetin mehu,

0,5 tl Sormisuolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli