Lohivartaat

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Grillaa seesaminsiemenillä koristeltuja, helppoja lohivartaita ja tarjoa vihreän salaatin kera. Lohivartaiden käsittely on helpompaa, kun laitat kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi grillitikkua.

Ainekset

MääräAinesosa
400 glohta
1 rklöljyä
1 kpllimetin mehu
1 1/2 rklsoijaa
1 tlhunajaa
1/2 tlsormisuolaa
mustapippuria
2 rklseesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee n. 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Pujota palat kylmässä vedessä liotettuihin bambugrillitikkuihin. Laita kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi tikkua, jolloin vartaiden kääntäminen sujuu helpommin.

    MääräAinesosa
    400 glohta
  2. 2

    Sekoita öljy, limettimehu, hunaja ja soija keskenään. Kaada liemi lohipalojen päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Kääntele vartaita välillä.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    1 kpllimetin mehu
    1 1/2 rklsoijaa
    1 tlhunajaa
  3. 3

    Ripottele maustuneille vartaille suolaa ja seesaminsiemeniä. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

    MääräAinesosa
    mustapippuria
    1/2 tlsormisuolaa
    2 rklseesaminsiemeniä
  4. 4

    Grillaa vartaita grillissä keskilämmöllä tai parilapannulla noin 3 minuuttia puoleltaan. Kypsymisaika riippuu palojen paksuudesta. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetin mehu, 0,5 tl Sormisuolaa, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä