Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee n. 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Pujota palat kylmässä vedessä liotettuihin bambugrillitikkuihin. Laita kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi tikkua, jolloin vartaiden kääntäminen sujuu helpommin. Sekoita öljy, limettimehu, hunaja ja soija keskenään. Kaada liemi lohipalojen päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Kääntele vartaita välillä. Ripottele maustuneille vartaille suolaa ja seesaminsiemeniä. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Grillaa vartaita grillissä keskilämmöllä tai parilapannulla noin 3 minuuttia puoleltaan. Kypsymisaika riippuu palojen paksuudesta. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4361
1041
77,0 g
12,0 g
8,0 g
6,0 g
2,0 g
79,0 g
4,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Limetin mehu,
0,5 tl Sormisuolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli