Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohivartaat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Grillaa seesaminsiemenillä koristeltuja, helppoja lohivartaita ja tarjoa vihreän salaatin kera. Lohivartaiden käsittely on helpompaa, kun laitat kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi grillitikkua.

Ainekset

400 g
Lohta
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Limetin mehu
1 1/2 rkl
Soijaa
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Sormisuolaa
Mustapippuria
2 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee n. 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Pujota palat kylmässä vedessä liotettuihin bambugrillitikkuihin. Laita kuhunkin annokseen vierekkäin kaksi tikkua, jolloin vartaiden kääntäminen sujuu helpommin.

400 g
Lohta
2

Sekoita öljy, limettimehu, hunaja ja soija keskenään. Kaada liemi lohipalojen päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Kääntele vartaita välillä.

1 rkl
Öljyä
1 kpl
Limetin mehu
1 1/2 rkl
Soijaa
1 tl
Hunajaa
3

Ripottele maustuneille vartaille suolaa ja seesaminsiemeniä. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

Mustapippuria
1/2 tl
Sormisuolaa
2 rkl
Seesaminsiemeniä
4

Grillaa vartaita grillissä keskilämmöllä tai parilapannulla noin 3 minuuttia puoleltaan. Kypsymisaika riippuu palojen paksuudesta. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 30.6.2014
|
Muokattu: 11.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1041

4361

77,0 g

12,0 g

8,0 g

6,0 g

2,0 g

79,0 g

4,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetin mehu,

0,5 tl Sormisuolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli