Lohkoperunat dippikastikkeilla

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkuorellisia juusto-sipulilohkoperunoita

Tomaattichilidippi:

370 gchilillä maustettua tomaattimurskaa
1 kplhienonnettu valkosipulin kynsi
2 tlworcestershire-kastiketta
1 rklruoko- tai fariinisokeria
1/2 tlsuolaa
2 rklhienonnettua basilikaa

Avokadotsatsiki

1 kplavokado
2 rklsitruunamehua
200 gkermaviiliä
1 kplvalmista tsatsiki-dippijauhetta

Currydippi:

200 gkevytvalkosipulituorejuustoa
1 1/2 rklmaitoa
1 tlcurrya
1/2 tlsokeria
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Lohkoperunat dippikastikkeillaLevitä jäiset lohkoperunat uunipannulle ja paista pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile lämpiminä dippikastikkeiden kanssa.TomaattichilidippiSekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua hetken aikaa viileässä.AvokadotsatsikiKuori hieman pehmeä avokado ja poista sisällä oleva siemen. Hienonna haarukalla sitruunamehun kanssa tasaiseksi soseeksi. Lisää kermaviili ja tsatsikijauhe ja sekoita tasaiseksi dippikastikkeeksi. Anna maustua viileässä.CurrydippiNotkista tuorejuusto maidolla ja mausta currylla, sokerilla ja ripauksella suolaa. Anna kastikkeen maustua viileässä muutaman tunnin ajan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025