Lohta ja omena-piparjuuritsatsikia
Annokset
4
Ainekset
4 kpl
Lohipalaa
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
OMENA-PIPARJUURITSATSIKI
1 kpl
Hapan omena
1/2 kpl
Kurkkua
2 rkl
Limettimehua
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 tl
Piparjuuritahnaa
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Näin teet
1
Valmista ensin omena-piparjuuritsatsiki. Raasta omena ja kurkku kuorineen ja purista ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Pirskota päälle limettimehu, mutta jätä vielä hetkeksi valumaan siivilään.Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita jogurtin joukkoon piparjuuritahna, omena-kurkkuraaste, valkosipulinkynnet ja mausteet. Anna kastikkeen maustua viileässä hetken ennen tarjoilua.Pariloi lohipalat grillipannussa ja mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Tarjoile kastikkeen kanssa.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.4.2012
Muokattu: 15.11.2018