Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumuinen possuvokki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
Nuudeleita
2 rkl
Öljyä
400 g
Maustamattomia porsaansuikaleita
1 kpl
Punasipuli
300 g
Bataattia
1 kpl
Tuore chilipalko
1 kpl
(430 g/ 270 g) parsapaloja nuppuineen suolaliemessä

Luumukastike:

2 tl
Tuoretta inkivääriraastetta
1 kpl
Lasten luumusosetta
1 1/2 rkl
Sambal oelek -chilitahnaa
3/4 dl
Soijakastiketta

Lisäksi:

Hienonnettua tuoretta korianteria (halutessasi)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy vokkipannussa ja ruskista lihasuikaleita noin 5 minuuttia. Lihan tulee ruskistua, ei kiehua omassa nesteessään. Liota nuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta lävikössä. Lisää sipuli, bataatti, chili ja parsat lihan joukkoon ja jatka ruskistusta noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit joukkoon. Kuori ja raasta inkivääri kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vokkiin sekoitellen. Jatka vokkaamista, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta rapeita ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.