Luumuinen possuvokki

Nappaa talteen!
| 200 g | nuudeleita |
| 2 rkl | öljyä |
| 400 g | maustamattomia porsaansuikaleita |
| 1 kpl | punasipuli |
| 300 g | bataattia |
| 1 kpl | tuore chilipalko |
| 1 kpl | (430 g/ 270 g) parsapaloja nuppuineen suolaliemessä |
| Luumukastike: | |
|---|---|
| 2 tl | tuoretta inkivääriraastetta |
| 1 kpl | lasten luumusosetta |
| 1 1/2 rkl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| Lisäksi: | |
| hienonnettua tuoretta korianteria (halutessasi) | |
- 1.
Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy vokkipannussa ja ruskista lihasuikaleita noin 5 minuuttia. Lihan tulee ruskistua, ei kiehua omassa nesteessään. Liota nuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta lävikössä. Lisää sipuli, bataatti, chili ja parsat lihan joukkoon ja jatka ruskistusta noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit joukkoon. Kuori ja raasta inkivääri kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vokkiin sekoitellen. Jatka vokkaamista, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta rapeita ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa.
Luumuinen possuvokki
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | nuudeleita |
| 2 rkl | öljyä |
| 400 g | maustamattomia porsaansuikaleita |
| 1 kpl | punasipuli |
| 300 g | bataattia |
| 1 kpl | tuore chilipalko |
| 1 kpl | (430 g/ 270 g) parsapaloja nuppuineen suolaliemessä |
Luumukastike: | |
| 2 tl | tuoretta inkivääriraastetta |
| 1 kpl | lasten luumusosetta |
| 1 1/2 rkl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 3/4 dl | soijakastiketta |
Lisäksi: | |
| hienonnettua tuoretta korianteria (halutessasi) | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy vokkipannussa ja ruskista lihasuikaleita noin 5 minuuttia. Lihan tulee ruskistua, ei kiehua omassa nesteessään. Liota nuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta lävikössä. Lisää sipuli, bataatti, chili ja parsat lihan joukkoon ja jatka ruskistusta noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit joukkoon. Kuori ja raasta inkivääri kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vokkiin sekoitellen. Jatka vokkaamista, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta rapeita ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












