Luumuinen possuvokki

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gnuudeleita
2 rklöljyä
400 gmaustamattomia porsaansuikaleita
1 kplpunasipuli
300 gbataattia
1 kpltuore chilipalko
1 kpl(430 g/ 270 g) parsapaloja nuppuineen suolaliemessä

Luumukastike:

2 tltuoretta inkivääriraastetta
1 kpllasten luumusosetta
1 1/2 rklsambal oelek -chilitahnaa
3/4 dlsoijakastiketta

Lisäksi:

hienonnettua tuoretta korianteria (halutessasi)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy vokkipannussa ja ruskista lihasuikaleita noin 5 minuuttia. Lihan tulee ruskistua, ei kiehua omassa nesteessään. Liota nuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta lävikössä. Lisää sipuli, bataatti, chili ja parsat lihan joukkoon ja jatka ruskistusta noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit joukkoon. Kuori ja raasta inkivääri kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vokkiin sekoitellen. Jatka vokkaamista, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta rapeita ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025