Maapähkinävoinuudelit

arvosana4/5

(10)arviota
3 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Maukkaat maapähkinävoinuudelit valmistuvat vartissa. Nuudelien juju on maapähkinäkastike, joka saa poltetta rapeasta paahdetusta valkosipulista ja chilistä.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) täysjyvänuudeleita
150 g (1 ps) varsiparsakaalia

Maapähkinäkastike

1 dlmaapähkinävoita
1 dlnuudelien keitinvettä
2 rklsoijakastiketta, vähemmän suolaa
2 rkllimenmehua
1 rklraastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala)
1 rklpaahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä
1 rklvaahterasiirappia

Viimeistelyyn

suolapähkinöitä
paahdettua valkosipulia ja chiliä öljyssä
korianteria tai kevätsipulia

Valmistus

  1. 1

    Keitä nuudelit ja parsakaalit samassa kattilassa. Katso nuudelien keitto-ohje pakkauksesta. Huuhtele ja puolita parsakaalit. Lisää parsakaalit kattilaan ja keitä nuudelien kanssa noin 3 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) täysjyvänuudeleita
    150 g (1 ps) varsiparsakaalia
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Kääntele valutetut nuudelit ja parsakaalit kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 dlmaapähkinävoita
    1 dlnuudelien keitinvettä
    2 rklsoijakastiketta, vähemmän suolaa
    2 rkllimenmehua
    1 rklraastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala)
    1 rklpaahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä
    1 rklvaahterasiirappia
  3. 3

    Viimeistele nuudelit pähkinöillä ja paahdetulla valkosipulilla ja chilillä sekä korianterilla tai kevätsipulilla.

    MääräAinesosa
    suolapähkinöitä
    paahdettua valkosipulia ja chiliä öljyssä
    korianteria tai kevätsipulia

Halutessasi paista nuudelien lisukkeeksi tofua, kananmunaa tai kanaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl maapähkinävoita, 1 dl nuudelien keitinvettä, 1 rkl raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala), 1 rkl paahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä , suolapähkinöitä, paahdettua valkosipulia ja chiliä öljyssä, korianteria tai kevätsipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.10.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä