Mac & cheese juustomakaronivuoka | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mac and cheese juustomakaronivuoka

Mac & cheese juustomakaronivuoka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista ihanan helppo mac & cheese eli juustomakaroni Amerikan malliin ja tarjoa se sellaisenaan salaatin kanssa tai lihan ja kasvisten lisukkeena. Tämä juustolla viritetty pastavuoka uppoaa kaikille vekaroista vaareihin.

Ainekset

300 g
pennepastaa (täysjyvä)
1 kpl
sipuli
10 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
prk (300/285 g) maissia
3 rkl
voita tai margariinia
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
cayennenpippuria

lisäksi

1/2 dl
parmesaanijuustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia lyhyempi aika kuin pakkauksessa neuvotaan. Valuta.

300 g
pennepastaa (täysjyvä)
2

Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valutetut maissit ja aurinkokuivatut tomaatit, kuumenna hetki. Siirrä pannu pois liedeltä.

10 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl
sipuli
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
prk (300/285 g) maissia
3

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja anna kuumentua sekoitellen, kunnes jauhot kuohahtavat. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia samalla sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Lisää sulatejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

3 rkl
voita tai margariinia
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
cayennenpippuria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
4

Kumoa pasta sekä sipuli-maissiseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää juustokastike ja sekoita. Ripottele parmesaani pinnalle.

1/2 dl
parmesaanijuustoraastetta
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1969

470

24,5 g

14,0 g

46,5 g

8,5 g

3,2 g

14,2 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl parmesaanijuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli