Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia lyhyempi aika kuin pakkauksessa neuvotaan. Valuta.
Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valutetut maissit ja aurinkokuivatut tomaatit, kuumenna hetki. Siirrä pannu pois liedeltä.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja anna kuumentua sekoitellen, kunnes jauhot kuohahtavat. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia samalla sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Lisää sulatejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Kumoa pasta sekä sipuli-maissiseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää juustokastike ja sekoita. Ripottele parmesaani pinnalle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
470
1969
24,5 g
14,0 g
46,5 g
8,5 g
3,2 g
14,2 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl parmesaanijuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli