Mac & cheese juustomakaronivuoka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista ihanan helppo mac & cheese eli juustomakaroni Amerikan malliin ja tarjoa se sellaisenaan salaatin kanssa tai lihan ja kasvisten lisukkeena. Tämä juustolla viritetty pastavuoka uppoaa kaikille vekaroista vaareihin.
| 300 g | pennepastaa (täysjyvä) |
| 1 kpl | sipuli |
| 145 g | (1 prk, 285/145 g) aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 285 g | (1 prk, 300/285 g) maissia |
| 3 rkl | voita tai margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 250 g | (1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
- 1.
Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia lyhyempi aika kuin pakkauksessa neuvotaan. Valuta.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valutetut maissit ja aurinkokuivatut tomaatit, kuumenna hetki. Siirrä pannu pois liedeltä.
- 3.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja anna kuumentua sekoitellen, kunnes jauhot kuohahtavat. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia samalla sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Lisää sulatejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Kumoa pasta sekä sipuli-maissiseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää juustokastike ja sekoita. Ripottele parmesaani pinnalle.
- 5.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Mac & cheese juustomakaronivuoka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Valmista ihanan helppo mac & cheese eli juustomakaroni Amerikan malliin ja tarjoa se sellaisenaan salaatin kanssa tai lihan ja kasvisten lisukkeena. Tämä juustolla viritetty pastavuoka uppoaa kaikille vekaroista vaareihin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pennepastaa (täysjyvä) |
| 1 kpl | sipuli |
| 145 g | (1 prk, 285/145 g) aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 285 g | (1 prk, 300/285 g) maissia |
| 3 rkl | voita tai margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 250 g | (1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia lyhyempi aika kuin pakkauksessa neuvotaan. Valuta.
Määrä Ainesosa 300 g pennepastaa (täysjyvä) - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valutetut maissit ja aurinkokuivatut tomaatit, kuumenna hetki. Siirrä pannu pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 145 g (1 prk, 285/145 g) aurinkokuivattua tomaattia 2 tl rypsiöljyä 285 g (1 prk, 300/285 g) maissia - 3
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja anna kuumentua sekoitellen, kunnes jauhot kuohahtavat. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia samalla sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Lisää sulatejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl voita tai margariinia 3 rkl vehnäjauhoja 5 dl maitoa 250 g (1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija) 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/4 tl cayennenpippuria - 4
Kumoa pasta sekä sipuli-maissiseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää juustokastike ja sekoita. Ripottele parmesaani pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta - 5
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
544
Energiaa kcal
2278
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
544
Energiaa kcal
2278
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl parmesaanijuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





