Mac & cheese juustomakaronivuoka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mac & cheese juustomakaronivuoka

Mac and cheese juustomakaronivuoka
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Valmista ihanan helppo mac & cheese eli juustomakaroni Amerikan malliin ja tarjoa se sellaisenaan salaatin kanssa tai lihan ja kasvisten lisukkeena. Tämä juustolla viritetty pastavuoka uppoaa kaikille vekaroista vaareihin.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
pennepastaa (täysjyvä)
1 kpl
sipuli
10 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
prk (300/285 g) maissia
3 rkl
voita tai margariinia
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
cayennenpippuria

LISÄKSI

1/2 dl
parmesaanijuustoraastetta

Näin teet

1

Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia lyhyempi aika kuin pakkauksessa neuvotaan. Valuta.

300 g
pennepastaa (täysjyvä)
2

Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valutetut maissit ja aurinkokuivatut tomaatit, kuumenna hetki. Siirrä pannu pois liedeltä.

10 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl
sipuli
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
prk (300/285 g) maissia
3

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja anna kuumentua sekoitellen, kunnes jauhot kuohahtavat. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia samalla sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Lisää sulatejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

3 rkl
voita tai margariinia
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
cayennenpippuria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
4

Kumoa pasta sekä sipuli-maissiseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää juustokastike ja sekoita. Ripottele parmesaani pinnalle.

1/2 dl
parmesaanijuustoraastetta
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.12.2018
Muokattu: 25.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g279 g
Proteiinia14 g85 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja3 g19 g
Energiaa kj1969 11812
Energiaa kcal470 2822

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl parmesaanijuustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g279 g
Proteiinia14 g85 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja3 g19 g
Energiaa kj1969 11812
Energiaa kcal470 2822

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl parmesaanijuustoraastetta

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.