Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maidoton ja munaton makaronilaatikko

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lihaliemi maustaa maidottoman ja munattoman makaronilaatikon maukkaaksi. Päälle ripotellut korppujauhot tekevät laatikon pinnasta rapean.

Ainekset

400 g
(1 ps) makaronia
2 kpl
lihaliemikuutiota
1 l
vettä
1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

1 dl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Keitä makaroneja lihaliemellä maustetussa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia niin, että makaronit ovat puolikypsiä ja imevät nestettä vielä uunissa. Älä siivilöi.

400 g
(1 ps) makaronia
1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
2

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä kuumalla pannulla kevyesti. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
Paprikajauhetta
3

Voitele uunivuoka. Sekoita jauhelihaseos ja makaronit liemineen vuoassa. Ripottele pinnalle korppujauhot. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 3.12.2004
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

474

1986

20,5 g

6,8 g

51,2 g

0,8 g

2,8 g

19,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli