Maidoton ja munaton makaronilaatikko

arvosana4/5

(7)arviota
6 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Lihaliemi maustaa maidottoman ja munattoman makaronilaatikon maukkaaksi. Päälle ripotellut korppujauhot tekevät laatikon pinnasta rapean.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 ps) makaronia
2 kpllihaliemikuutiota
1 lvettä
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa
2 rklrypsiöljyä
2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Pinnalle

1 dl korppujauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaroneja lihaliemellä maustetussa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia niin, että makaronit ovat puolikypsiä. Älä siivilöi.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) makaronia
    1 lvettä
    2 kpllihaliemikuutiota
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä kuumalla pannulla kevyesti. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlpaprikajauhetta
  3. 3

    Voitele uunivuoka. Sekoita jauhelihaseos ja makaronit liemineen vuoassa. Ripottele pinnalle korppujauhot. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dl korppujauhoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä