Maistuva lihasuikalepata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Maistuva lihasuikalepata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Naudan paistia
6 kpl
Pekoniviipaletta
2 rkl
Öljyä
Rouhittua mustapippuria
1 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota
2 kpl
Punasipulia
Pala juuriselleriä
70 g
Tomaattipyreetä
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Oreganoa
Rosmariinia
Suolaa
1 - 2 rkl
Ohrakasta suurustamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa huoneenlämpöinen liha suikaleiksi ja ruskista suikaleet kuumalla pannulla öljyssä vähin erin. Paloittele pekoniviipaleet ja paista nekin pannulla. Kumoa lihat uunipataan ja mausta pippurilla ja suolalla. Kuori ja paloittele sipulit, selleri ja valkosipulinkynnet ja pane ne pataan tomaattipyreen ja mausteiden kanssa. Hauduta pataa kannella peitettynä 150 asteessa kunnes liha on pehmeää. Suurusta halutessasi tilkkaan vettä sekoitetulla ohrakkaalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.