Makaronilaatikko

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Makaronilaatikko on arjen suosikkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Tähän lempiruoan versioon käytetään täysjyvämakaroneja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 ps) täysjyvämakaronia
400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa 10 %
1 kplsipuli
2 tlpaprikajauhetta
1 tltimjamia
1 tloreganoa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
3/4 tlsuolaa
3 kplkananmunaa
8 dlkevytmaitoa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä makaronit miedosti suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta makaronit ja kaada takaisin kattilaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) täysjyvämakaronia
  2. 2

    Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli ja mausteet pannulle. Paista vielä muutama minuutti. Sekoita jauhelihaseos makaronien joukkoon ja kaada seos uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa 10 %
    1 kplsipuli
    2 tlpaprikajauhetta
    1 tltimjamia
    1 tloreganoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    3/4 tlsuolaa
  3. 3

    Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan.

    MääräAinesosa
    8 dlkevytmaitoa
    3 kplkananmunaa
  4. 4

    Paista laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa makaronilaatikko salaatin kanssa.

Vinkki: Saat laatikosta kasvisversion, kun kuullotat sipulin öljyssä (1 rkl), lisäät joukkoon 2 ½ dl tummaa soijarouhetta ja 1 dl vettä. Mausta seos ja paista, kunnes vesi on imeytynyt rouheeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.12.2020
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä