Makkara-kasvismunakas

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Näppärä makkara-kasvismunakas on vartissa valmis. Hyödynnä helppoon munakkaaseen jääkaapista löytyvät jämät.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gmakkaraa
1 kplpieni sipuli
1/2 kplkesäkurpitsa
2 kpltomaattia
4 kplkananmunaa
4 rklvettä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

öljyä tai margariinia
1 dljuustoraastetta
2 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pilko makkarat ja hienonna sipuli. Pilko kesäkurpitsa ja tomaatit. Paahda pannulla makkarapalat ja sipuli. Nosta syrjään. Paahda pannulla kesäkurpitsat. Sekoita makkaroiden joukkoon. Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon vesi ja mausteet. Kuumenna rasva pannulla ja kaada päälle munakasseos. Vedä munamassaa lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Levitä päälle makkara-kesäkurpitsaseos, tomaatit ja juustoraaste. Anna munakkaan hyytyä kannen alla. Ripottele päälle persiljaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Vettä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Öljyä tai margariinia, 1 dl Juustoraastetta, 2 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä