Makkara-kasvismunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makkara-kasvismunakas

Makkara-kasvismunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Näppärä makkara-kasvismunakas on vartissa valmis. Hyödynnä helppoon munakkaaseen jääkaapista löytyvät jämät.

Ainekset

200 g
Makkaraa
1 kpl
Pieni sipuli
1/2 kpl
Kesäkurpitsa
2 kpl
Tomaattia
4 kpl
Kananmunaa
4 rkl
Vettä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

paistamiseen

Öljyä tai margariinia
1 dl
Juustoraastetta
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pilko makkarat ja hienonna sipuli. Pilko kesäkurpitsa ja tomaatit. Paahda pannulla makkarapalat ja sipuli. Nosta syrjään. Paahda pannulla kesäkurpitsat. Sekoita makkaroiden joukkoon. Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon vesi ja mausteet. Kuumenna rasva pannulla ja kaada päälle munakasseos. Vedä munamassaa lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Levitä päälle makkara-kesäkurpitsaseos, tomaatit ja juustoraaste. Anna munakkaan hyytyä kannen alla. Ripottele päälle persiljaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 7.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

816

195

14,0 g

4,8 g

3,0 g

3,0 g

1,0 g

13,3 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä tai margariinia,

1 dl Juustoraastetta,

2 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli